Bibel redder teenager i knivdrama

En teenagedreng undslap alvorlige kvæstelser, da et bandemedlem stak en kniv i Bibelen.Biblen tog hugget, da teenageren blev overfaldet i et forsøgt knivstikkeri. Præsten Dez Brown siger, at det er et mirakel.Teenageren kommer regelmæssigt i den kristne ungdomsgruppe i ”Emmanuel Christian Centre” i Walthamstow, London. Præsten Dez Brown tror, at Gud holdt hånden over drengen, som er anonym af sikkerhedsmæssige grunde.

Bandestridigheder

Ifølge Brown har der været en del problemer mellem nogle gadebander. Knivoverfaldet var et led i en hævnaktion.
– Angriberne fulgte efter ham og stak ham ned. I stedet for at såre ham borede kniven sig ind i Bibelen, som lå i hans lomme. Knægten kommer til ungdomsmødet hver uge. Jeg bad ham fortælle sin historie til ungdomsgruppen, men det turde han ikke. Det er en ret bemærkelsesværdig historie, sagde Brown til ”New Life”.

Kender til knivdrama

Præsten Dez Brown har selv siddet i fængsel som 17-årig, fordi han stak en anden ihjel. Han kender personligt til alle farerne omkring knivoverfald. Han siger, at overfaldet på teenageren er kendt som ”jucking”-fænomenet, hvor angriberne stikker deres offer ned, men ikke for at såre dem alvorligt. De snitter ofrene overfladisk i huden, men nok til, at de skal syes på hospitalet. Brown fortæller, at andre medlemmer fra kirken har oplevet lignende episoder. Men det afskrækker dem ikke fra at fortsætte med at række ud i det voldsramte område.
På trods af farerne siger Brown, at han kan lide at prædike i London. Han tror ikke, at der findes en situation, som Gud ikke kan få indflydelse på.
– På grund af min erfaring og det, som jeg selv oplevede som teenager, føler jeg mig ikke truet af problemerne. Jeg ved, at Gud kan gribe ind og berøre andres liv – ligesom han forvandlede mit eget liv, siger Brown.

Kirken gør en forskel

”Emmanuel Christian Centre” er i samarbejde med politiet begyndt lokalt arbejde på skolerne for at bekæmpe problemerne i samfundet.
Deres projekt hedder ”Spark2life” og har allerede vundet adskillige priser. Kirkens seniorpræst Dough Williams udtaler sig om rådgivningsprojektet af ofrene og kalder det for ”hjerteknusende”.
– Det eneste svar, jeg har, når jeg står ansigt til ansigt med sådanne ting er, at jeg stadig tror på evangeliets kraft. Jeg tror på, at evangeliet har autoriteten til at forvandle hjerterne, siger han.
Tabita