Guds smugler fylder 80

Tjener stadig forfulgte kristne…Broder Andreas er kendt som manden, der smuglede bibler til de forfulgte kristne i de kommunistiske lande bag jerntæppet. Den 11. maj fejrer han sin 80-års fødselsdag.

Broder Andreas

Og grundlæggeren af organisationen Åbne Døre har bestemt ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene. Han vil fortsat tjene den forfulgte kirke og udfordre de kristne til at huske deres forfulgte medkristne i verdens afkroge.
Og hans budskab er klart: Vi skal turde proklamere budskabet om Jesus Kristus for verden – også under truslen fra tidens totalitære magter.
– Jeg husker min første tur til et kommunistisk land som om det var i går, fortæller Broder Andreas. – Der, i en tætpakket kirke, lod de mig tale til menigheden. Jeg husker tydeligt det løfte, jeg aflagde den dag: Vi vil bede for jer!
Ved slutningen af gudstjenesten spurgte han de forfulgte kristne, om de også ville bede for ham. Da sagde præsten: ”Andreas, det at du er her betyder mere for os end ti gode prædikener.”
– Jeg kunne ikke prædike – i hvert fald ikke en god prædiken – men jeg kan være der. Så det prioriterede jeg: at være der hos vore brødre og søstre. Det er enkelt. Alle kan gøre det.
Broder Andreas dannede organisationen Open Doors International, på dansk Åbne Døre. For ingen døre var lukkede, når blot Gud banede vej.
– Da Åbne Døre begyndte, skælvede verden under presset fra en gudløs kommunisme. I halvdelen af verden var Kirken forfulgt, fortæller han.
– Ingen ved, hvor mange kristne, der blev uddrevet af deres hjem, fængslet eller endda slået ihjel. Og jeg spørger: Havde vi et svar på kommunismens selvsikre og naive budskab: ”Der er ingen Gud”? Historien fortæller os, at vi ikke havde det. I stedet tyede vi primært til militære midler, hvilket resulterede i Den Kolde Krig, reflekterer han.
Efter ca. 70 år var den kommunistiske revolution løbet træt. Så begyndte en anden verdensomspændende revolution. Højt og tydeligt lyder dens budskab stadig: ”Islam er svaret.”
– Deres udfordring til Vesten er: ”Hvem er Gud?” Indtil nu har vi kristne ikke givet svaret på dette spørgsmål, fordi vi er svage og splittede indbyrdes. De påstår: ”Vi har hørt fra Gud, vores Gud!” Kan vi klare denne udfordring?
Den 80-årige Broder Andreas udfordrer dagens kristne:
– Vi siger så let, at vi har Sandheden fra Gud. Men tør vi proklamere ham for verden… og for muslimerne? Eller er vores eneste svar endnu en gang militær magt, ligesom det var over for kommunismen?
Resultatet er en forfølgelse, som er endnu mere voldsom, end verden nogensinde har set det, mener han og sammenligner med kommunisttiden:
– Der bliver ikke sat så mange mennesker i fængsel, men mange flere bliver martyrer for deres tro på Jesus. Flere lande har praktisk talt ingen kirker, og der er et større pres mod den enkelte kristne for at fornægte troen på Jesus eller leve som en fuldstændig hemmelig kristen.

Alligevel er denne tid det rette tidspunkt for en frimodig proklamation, mener han.
– Dørene er vidt åbne, og vi kan stadig gå ind ad dem, hvis vi har hørt fra Gud, og hvis vi ikke er bange for at dø.
Broder Andreas – som blev kendt over hele verden for sin bog ”Guds smugler” og mange bøger siden – er fortsat i tjeneste for de forfulgte kristne.
/sl