Hvad er galt med somaliere?

Ingenting – bortset fra at mange af dem er torturofre!Kirkens Korshær har nu opdaget, hvorfor mange somaliere har svært ved at lære dansk. Somaliske flygtninge har fyldt værelserne på de danske hjemløseherberger i årevis, og de har haft et dårligt ry som dovne og umulige at integrere.
25 af 84 beboere på Kirkens Korshærs herberg for hjemløse i Hillerødgade i København er somaliere. I forbindelse med et projekt, der har til formål at lære dem dansk, er det kommet frem i lyset, hvad problemet er. De somaliske flygtninge er torturofre, og de har aldrig fået nogen behandling.
– De lider af psykiske sygdomme, traumer og misbrug, siger sproglærer Mia Omø Larsen til Kirkens Korshærs blad, Korshæren. Hun har mødt somaliere, som har været i Danmark i 15 år og kun kunne tre ord på dansk.
/cP