Roskilde indvier sin biskop

DR1 dækker gudstjenesten på søndag, når Peter Fischer-Møller bliver indviet til biskop.DR1 sørger for, at Danmarks befolkning er med på første række, når Peter Fischer-Møller på søndag den 27. april indsættes som biskop i Roskilde.

Peter Fischer-Møller

Der skulle en langvarig valgkamp, og et omvalg efter mistanke om valgfusk til, inden Peter Fischer Nielsen kunne vælges som ny biskop i Roskilde. Men nu skulle alt også være klar til en af de helt store festligheder i folkekirken, nemlig indsættelsen af en ny biskop. Dronningen er med, og hele Danmark sidder på ”forreste række”, når DR1 søndag eftermiddag kl. 13.50 sender live fra gudstjenesten.

Et sug i maven

Peter Fischer-Møller ser frem til den store dag med spænding.
– Når jeg går op ad gulvet i domkirken, vil jeg selvfølgelig få et sug i maven, siger den kommende biskop til Stiftsbladet for Roskilde Stift.
– Men det er ud fra en frygt for, om jeg kan gøre det godt nok. Jeg har selvfølgelig tænkt på den opmærksomhed fra medierne og magthaverne, der følger med jobbet. Men det er ikke det, der har trukket. Tværtimod har jeg tænkt den tanke, om jeg kan holde ud ikke mere at skulle være sognepræst, siger Peter Fischer-Møller.

Sendes på DR1 søndag d. 27. april kl. 13.50