Bibelen i tegneserieformat

Kæmpe amerikansk tegneseriebranche laver mega-serie over endetidsprofetierRob Liefeld er tegneseriebranchens svar på filmens Jerry Bruckheimer. Karrieren er baseret på action, muskuløse mænd, barmfagre kvinder og dynamiske billeder. Nu vender Liefeld blikket fra X-Men, Batman og andre superhelte mod Biblen.
Han vil lave den største bibelske tegneserie nogensinde. Til sommer udkommer første bind af 5 grafiske noveller på hver 120 sider i serien ”Armageddon Now: World War 3”. Det er spændende. Og overraskende. Spændende, fordi Liefeld på sit navn alene kan bringe en bibelsk tegneserie ud til et mainstream-publikum, og overraskende, fordi han ikke just er kendt for at tegne og skrive om næstekærlighed og tilgivelse.
Han var 1990’ernes mest populære tegneserietegner og har solgt i millioner. Ultra-vold og supermænd var hans metier.
Men Biblen er faktisk også lige hans stil, siger han selv i et interview til hjemmesiden Newsarama.com.
– Jeg er troende kristen. Jeg har altid været tiltrukket af Biblens og dens budskab. Hvad tror du har holdt mig ved mine fulde fem efter 22 år i tegneseriebranchen?

Inspireret af
gudstjeneste

Liefeld er barn af en baptistpræst, og han kommer i en såkaldt ’mega-kirke’ med over 5000 medlemmer. Hans pastor, som selv er med til at skrive tegneserien, er Phil Hotsenpiller. Det var en af hans prædikener, der inspirerede Liefeld til at lave tegneserien.
Han prædikede over endetidsprofetierne fra Ezekiels bog og Johannes Åbenbaring og sammenlignede med ting, der sker i verden i dag. Liefeld løb op til ham efter prædikenen og foreslog tegneserieprojektet.
– Jeg har ledt efter et projekt som det her i over 10 år, siger Liefeld til Newsarama.

Biblen=action

Historien kommer direkte fra disse profetier og kommer altså til, som Left Behind-bogserien og film som The Omen, at handle om bortrykkelsen, Armageddon, 3. verdenskrig, hungersnød og hvad der ellers er skrevet om. Med andre ord – oplagt materiale for en actiontegner.
– Jeg elsker vold. Biblen har super eventyrhistorier og er super voldelig. Hvad er der ikke at kunne li’? Kong David, Samson, Noah, Gideon… De er de første helte, de første actionfigurer på skrift, slår Liefeld fast.
– Tonen bliver et mix mellem den første og tredje Indiana Jones-film og Da Vinci Mysteriet. Det er ligefrem action-adventure med profetierne som fundament. Det er et storslået, globalt eventyr, der involverer overnaturlige elementer såvel som spionage, militær- og astrologiske begivenheder. Førsteprioriteten er at underholde, at fortælle en god historie med interessante karakterer. Men uundgåeligt vil du lære om Skriften, fordi historien er baseret på bibelske profetier, siger Liefeld.

Projektet blev præsenteret på verdens næststørste tegneseriefestival, New York Comiccon i april, sammen med en imponerende hjemmeside, www.armageddonnow.net, hvor man kan få en forsmag. Nu bliver det spændende at se, om det bliver en succes – og om serien kommer til Danmark.