Kunstig verden?

Prøv at sammenligne et plettet æble fra haven med det blanke grønne æble fra supermarkedet. Hvilket æble er ægte?Begge frugter er ægte, de kan spises, forskellen er bare, at det ene æble er naturligt, det andet er enten gensplejset eller voksbehandlet og har ligget klar til salg det sidste halve år. (Hmm tal om frisk frugt!)
Hvad med vores stenfri appelsiner og vindruer, kunne det tænkes, at nogle kloge hoveder har ”pillet” ved DNAen? Eller hvad med de aflange agurker som passer til EU kravene i alle ender og kanter? De ligner ikke de krogede agurker fra min mors drivhus.
Eller hvad med ”tornefri”, røde roser á 25 kr. pr. stk? De dufter ikke engang, men det gør roser med kæmpe torne fra haven til gengæld.
Derudover kan vi købe kunstige planter, negle, øjenvipper, hår, tænder, ører, næser, for ikke at tale om plastickirurgi, hårindplantation og silikonelæber.
Når det så er sagt, kan vi nævne E-stofferne i maden, hormonfodrede bøffer i kølediskene, stigende salg af junk food, som på McDonalds ernæringsoversigt består af over 50% fedt. (Kan man egentlig kalde det for et måltid mad?)
Markerne bliver pumpet med kunstgødning, og miljøet forurenes af fabrikker, transportmidler og affald. Hullerne i ozonlaget bliver værre, og videnskabsfolk advarer mod global opvarmning.

Her står jeg med min indkøbskurv og skal købe sund mad til min familie. Skal man mon overveje at gå over til økologivarer? Jeg ser et øjeblik for mit indre blik, en romantisk gård med køer, heste, får og høns. Sprudlende ægte grøntsager, frugt ligesom i Edens Have og min egen lille brønd. Duftende markblomster og vilde frugtbuske.
…Suk, idylisk ikke…? Gad vide, hvilken verden Gud egentlig havde tænkt, vi skulle leve i?
Gad vide om vi ikke midt i vores velfærd er i gang med at smadre den jord, som vores børn skal overtage?…Med al den ”kunstige fremstilling” tænker jeg, om det er, fordi der ikke er mad nok, eller fordi det naturlige ikke længere er godt nok til det moderne menneske?