Over 3.000 var til Pinsefest ved åen

Over 3.000 unge brugte pinsen på Å-festivalen i Sdr. Felding, hvor der var forkyndelse, fællesskab og masser af forskellig musik.Årets Å-festival er nu vel overstået. Over 3.000 unge tog i pinsen til Sdr. Felding til en lang weekend med masser af musik, sjov og fællesskab med andre unge kristne.

Koncert for fuld udblæsning i storteltet.

Å-festivalen plejer at være en succes, og dette år var bestemt ingen undtagelse.
– Festivalen gik utroligt godt. Vi havde jo vejret med os, og det betyder altid noget, når der er camping, fortæller formanden for Å-festivalen, Christina Henriksen.
– Vi har haft stor opbakning, endda med en lille stigning i overnattende, så vi var i alt omkring 1500 overnattende og ca. 3.000 til aftenmøderne.

Efterskoleunge

Der blev også spillet fodbold i det fantastiske pinsevejr på Å-festivalen.

Hovedmålgruppen er unge i efterskolealderen, men der er også mange i 20’erne.
Flere efterskoler havde arrangeret bustransport, så deres elever kunne få glæde af festivalen.
De musikalske navne på festivalen var mange og forskellige. Der var fed rock fra de danske bands The Dawn og Ictus, funk og R’n’B fra Electric Church, gamle sange på nye melodier fra Stoew, klassisk gospelmusik fra det lokale gospelkor Gospel for Christ og meget meget mere.
Kort sagt var der noget for enhver smag, og var man ikke i humør til musik, var der skam også råd for det:
– Vi havde forkyndelse både lørdag og søndag. Ud over det var der natgudstjenester. Fredag nat var der dele-messe, hvor de unge havde mulighed for at fortælle, hvad de havde på hjerte. Lørdag nat holdt vi flere stille-gudstjenester med afdæmpet sang og tid til fordybelse, fortæller Christina Henriksen.
– Det, der er i centrum, er, at vi gerne vil have de unge til at være samlet om Jesus og være sammen på en anden måde end de plejer, siger Christina.

Masser af talent

Det er én ting at høre musik, men noget helt andet selv at spille og synge.
De, der gik rundt med en lille musiker i maven, fik mulighed for at prøve talentet af i Å-festivalens konkurrence TalentMaskinen.
På Å-festivalens hjemmeside blev håbefulde unge opfordret til at sende en demo ind, og en jury valgte så de fem bedste til at konkurrere på festivalen.
I ren X-faktor-stil kunne festivaldeltagerne stemme på deres favorit via sms.
Konkurrencen var et sjovt indslag i programmet, men arrangørerne har også en dybere mening med TalentMaskinen:
– Vi har et ansvar for at være med til at fremelske nye musikalske talenter, og vi kan se, at det virker. Karen Hansen, der vandt TalentMaskinen for et par år siden, er allerede godt på vej og optrådte også på festivalen i år. Det er lækkert at se, siger Christina Henriksen.

Stadig relevant


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der blev bl.a. holdt koncerter i missionshuset.

Dette års festival er slut, men man kan allerede begynde at glæde sig til næste år, for der kommer Å-festivalen tilbage med fornyet kraft.
– Å-festivalen har eksisteret i 18 år og er stadig relevant. Vi ønsker at formidle budskabet om, at Jesus er vores frelser, gennem sund forkyndelse og god musik. Vi ønsker at nå ud til de unge, og musikken er en vej til at få budskabet ud, slutter Christina Henriksen.