Værdipolitisk Netværk mødes på Christiansborg

Politikere på tværs af de politiske partier taler om at få de kristne værdier tilbage.Det nye kristne netværk ’Værdipolitisk Netværk’ holder opstartsmøde lørdag d. 24. maj på Christiansborg.

Journalist og teolog Iben Tranholm skyder netværket i gang med et oplæg til debat på Christiansborg. (Foto Bent Dahl.)

– Værdipolitisk Netværk har oplevet en flyvende start, og der er allerede mange nøglepersoner fra forskellige politiske partier tilknyttet netværket, siger Tove Videbæk, som er en af initiativtagerne til Værdipolitisk Netværk.
– Som initiativtagere glæder vi os rigtig meget til at møde mange af de medlemmer, som siden lanceringen den 14. april har tilmeldt sig netværket.
Værdipolitisk Netværk holder sit opstartsmøde kl. 13-17 i Grundlovsværelset på Christiansborg. Det er åbent, men tilmelding er nødvendig.
Blandt de nys tilkomne medlemmer af netværket er også tidligere minister Tom Høyem, der som formand for CD foreslog en sammenlægning med KD. Han bor nu i Tyskland og er medlem af de Frie Demokrater (FDP).

Iben Tranholm

Som gæsteoplægsholder vil journalist Iben Thranholm skyde opstartsmødet i gang med et oplæg om emnet: ”Kristne værdier i samfundet.”
Derefter overlades scenen til et panel bestående af tidligere kirkeminister A.O. Andersen (CD), MF Charlotte Dyremose (Kons.), biskop Czeslaw Kozon, regionsrådsmedlem og tidl. MF Tove Videbæk (KD) om forholdet mellem kristendom og politik.

Åbent for alle

Efter korte indlæg ved paneldeltagerne vil der være en dialog og debat om ”Kristne værdier i dansk politik – hvordan kan Værdipolitisk Netværk bidrage?”
Denne første del af opstartsmødet er åbent for alle, både medlemmer og ikke-medlemmer.
Afdelingschef Christian Bjerre, Herning, er ordstyrer. Han er tidligere formand for KDU og var i mange år medlem af KDs hovedbestyrelse, indtil han gik ud i forbindelse med partiets valgnederlag.

Lukket del

Skoleleder Svend Erik Tarp, Skjern, vil i mødets anden del fremlægge et forslag til struktur, arbejdsmetoder og fremtidig udvikling af netværket.
Andel del af opstartsmødet er kun for medlemmer.
– Formålet med netværket er at præge samfundet på baggrund af kristne værdier. I netværket vil der være plads til stor forskellighed, idet netværket er åbent for alle, der er enige i formålet, uanset politisk og kirkeligt ståsted, siger initiativtagerne.
Netværket har også oprettet en hjemmeside: www.vaerdipolitik.net, hvor man kan tilmelde sig mødet.
Henri.