Eventyr i Afrika

20 unge har valgt at bruge ferien på at arbejde i Uganda.En ferie i udlandet behøver ikke betyde afslapning ved poolen og hotelværelser med aircondition.

Jesus-film på storskærm efter mørkets frembrud (øverst). Riverrafting på Ugandas vilde floder (til venstre). Thomas Ellesen med legekammeraten Mickey (til højre).

20 unge mennesker har valgt at fatte hammer og malerpensel og bruge ferien på at renovere en skole og bygge en legeplads i Uganda.
Projektet, der hedder African Adventure, er en tre ugers tur arrangeret af Afrika InTouch. Turen giver de unge en mulighed for at prøve kræfter med det at være volontør i trygge rammer.
For Thomas Ellesen er African Adventure den helt rigtige måde at holde ferie på:
– Jeg glæder mig meget. Det er rigtig spændende at komme ud og møde en helt anden kultur og lære nye ting, siger Thomas, der tidligere har været 6 måneder i Uganda.

Masser at lave

– De første to uger af turen skal vi på African Adventure-holdet have base på Uganda Farm. Det er Afrika InTouch´s demonstrations-landbrug.
Omkring farmen skal vi bl.a. færdiggøre en skole. Skolen ligger 15 km fra farmen og fik i 2007 bygget to klasseværelser og et lærerværelse/kontor, men disse bygninger mangler stadig gulv, vinduer og døre, samt vandskuring og maling af væggene. Det skal vi hjælpe med at færdiggøre. Vi skal også bygge en legeplads til skolen. De, der ikke arbejder på skole og legeplads, skal ud og hjælpe med at renovere og reparere lokale hjem.

Film om Jesus

Turens hovedformål er ikke at prædike, men alle deltagerne er troende.
– De lokale ved godt, at vi er kristne, og det viser vi ved vores handlinger. Vi fortæller dog også lidt om Gud, og et par gange i løbet af de 14 dage, vi er på farmen, skal vi ud og vise en Jesus-film for de lokale, fortæller Thomas.
– Filmen handler om Jesus og vises på lokalsproget, luganda.

Ud på eventyr

Efter to uger med hårdt arbejde får African Adventure- holdet lov til at slappe af og tage på eventyr. Den sidste uge står nemlig på safari og riverrafting. Dermed oplever deltagerne både Uganda som turister og helt tæt på de lokale. Det er netop denne cocktail, der gør African Adventure til et rigtigt eventyr og en fed oplevelse.
– Hvis jeg selv havde muligheden for det, ville jeg gerne være missionær, men dette her er nok lidt mere noget for mig, konkluderer Thomas Ellesen, der glæder sig rigtig meget til at komme tilbage til Uganda.
Holdet tager af sted i ugerne 28-30. Der kan findes mere information om turen – og om mulighederne for at støtte projekterne i Uganda – på Afrika InTouch’s hjemmeside.