Iben Tranholm bliver radiovært

Journalist og cand. theol. Iben Thranholm afløser Kåre Gade som vært i ’Folk og kirke’ på P1, oplyser redaktionschef Jan Ørskov, DR.

Iben Tranholm, da hun for nylig talte til Værdipolitisk Netværk om at få kristendommens værdier tilbage i det politiske rum.

– Efter sommerferien vil vi finde et andet navn og gøre stilen bredere, lover Iben Tranholm, der mener, at Folk & Kirke har fokuseret for meget på rent folkekirkelige emner.
– Samtidig viser undersøgelser, at kun 2½ pct. af folkekirkens medlemmer er aktive kirkegængere, siger hun.
Selv konverterede Iben Thranholm for godt 5 år siden til den katolske kirke efter at have uddannet sig til cand. theol. på Københavns Universitet. Hun opfatter det dog ikke som en afstandtagen fra andre kirker, men som en accept af en større sammenhæng.
Hun nåede at tage pastoralseminaret, men blev aldrig ordineret som præst i Folkekirken. Hun valgte i stedet at blive journalist og blev hurtigt kendt som klummeskribent i Politiken, Berlingske Tidende og Kristeligt Dagblad. Hun har også lavet interviews i bl.a. Berlingske med kendte om deres kristne tro – fx med rocksangeren Michael Falk.
Tranholm har også medvirket i en række debatprogrammer på radio og tv. I bogen ’Himmelflugten’ interviewede hun en række personer med vidt forskellig baggrund og tro for at belyse, hvordan Gud opfattes og tolkes.
Efter en kortere periode som informationschef i Katolsk Kirke besluttede hun for nylig at arbejde som freelance-journalist, bl.a. for Udfordringen.
Nu bliver det i stedet DR, der fra september får gavn af Iben Thranholms store evner:
– Men jeg vil gerne skrive nogle klummer til Udfordringen, ligesom jeg skriver til Kristeligt Dagblad – ikke som DR-vært, men som privatperson, lover hun.
Den nuværende vært, Kåre Gade, flytter med sin familie til England. ’Folk og kirke’ sendes mandage kl. 13.03 på P1.
Henri.