Nyt spor for de HALV-voksne

Er du kommet over efterskolen og gymnasiet? Er du begyndt at tænke lidt mere på fremtiden? Føler du dig midt imellem de unge og de voksne? Er du mellem 23 og 30 år? Så er Reboot-sporet på sommeroase nok noget for dig, mener David Mortensen.Dansk Oases sommerlejr, sommeroase, har længe haft flere forskellige spor for børn og unge. Indtil i år har det ældste ungdomsspor været basecamp for de 15-22-årige. Når de var 23 år, måtte de unge så deltage i møderne i voksenoasens store telt. Men sådan er det ikke mere. I år skyder Sommeroase nemlig det nye Reboot-spor i gang for alle mellem 23 og 30 år.
Børne og Ungdomsoases (BUO) landsleder David Mortensen forklarer nærmere, hvad det nye spor består af:
– Reboot er et spor for dem, der er for gamle til at være på basecamp. Vi har haft meget svært ved at beskrive målgruppen, da det mest handler om, hvor man er i sit liv. Men officielt er målgruppen unge mellem 23 og 30 år, fortæller David og fortsætter:
– Vi har længe oplevet, at der var en stor gruppe unge, der var for gamle til Basecamp, men savnede et mindre og mere ungdommeligt fællesskab end det, der er i Store telt. Med Reboot forsøger vi at skabe et forum, hvor vi kan målrette undervisningen til denne gruppe.

Genstart

Reboot er et computer-udtryk, der grundlæggende betyder genstart. Navnet er meget velovervejet og dækkende for sporets tema.
– Som overskrift er navnet Reboot meget dækkende for, hvor deltagerne er i deres liv. Der er brug for en genstart. For nogle kan det være et behov for at sætte stikket i kontakten og lade op på lejren. Andre har måske brug for at få lukket ned for nogle pop-up vinduer og programmer, der ikke er i brug mere. Hele ugen vil der også være temaer, der relaterer til computersprog, fortæller David.
Reboot-sporet består af undervisning om formiddagen mandag til fredag og aftenmøder de fleste aftner. For det meste vil det være den samme taler, der er på både om formiddagen og til aftenmødet, men fokus vil være forskelligt alt efter tidspunktet.
– Om formiddagen skal der være fokus på undervisning. Der skal være nogle udfordringer, som kan sætte hjernen i gang og give nogle inputs. Om aftenen vil talerne mere fortælle om personlige erfaringer og få sat undervisningen i forhold til Gud. Der skal vi have lovsang og bøn og træde ind i Guds nærvær, siger David.
Men det hele skal ikke være undervisning. Programmet på Reboot skydes i gang med en stor temafest, hvor der kommer et band og spiller.
– Der skal også være noget live-rollespil og en masse sjov. Meningen er, at folk skal lære hinanden at kende og have det rigtig sjovt sammen. Og så skal det også være lidt specielt, når det nu er første gang, vi har et Reboot-spor. Det skal da fejres lidt, mener David.

Store forventninger

Teltet, hvor Reboot-møderne skal finde sted, har plads til 350 mennesker, og David Mortensen tror ikke, at det er for meget.
– Jeg tror, vi får fyldt teltet op. Der er nok mange, der vil gå fra det ene sted til det andet, men jeg tror, vi skal blive mange. Især tirsdag formiddag, hvor en af hovedtalerne på sommeroase, Mike Breen, skal stå for undervisningen på Reboot, tror jeg, der kommer rigtig mange. Mike er kun på lejren en dag, så jeg tror, han vil trække folk til. Tirsdag aften har vi så et stort møde, hvor alle deltagerne på Basecamp, Reboot og voksenoase samles i det store telt for at høre Mike Breen. Så alle får jo chancen for at høre ham, men jeg synes nu stadig, det er rigtig godt, at vi har ham til undervisning om formiddagen, siger David.
Sidsel