Folkekirkens Nødhjælp vil med solens hjælp skåne miljøet

VERDEN – Folkekirkens Nødhjælp vil udruste sine udsendte medarbejdere med solcelleopladere til mobiltelefoner, digitalkameraer og andet mindre elektronisk udstyr.Den danske missionsorganisation Folkekirkens Nødhjælp har indledt et pilotprojekt, hvor de vil teste, hvordan man målrettet vil kunne anvende solenergi. Projektet inkluderer et begrænset antal medarbejdere, som vil teste tre forskellige typer af solcelle-opladere, oplyser organisationen, der er hoppet med på klimabølgen.
– Selv om mobiltelefoner ikke er de største engergisyndere, er det vigtigt, at vi forsøger at bruge solenergi, som ikke udleder nogen CO2. Vi glæder os til at se, hvilken effekt opladerne har, siger klimamedarbejder Mattias Söderberg.
Ud over medlemmerne af pilotgruppen har Folkekirkens Nødhjælp givet en solcelleoplader til klima-og energiminister Connie Hedegaard.
-mibo