Gi’ dit liv et fundament

Michael Bobjerg er journalist og frikirkepræst i Aarup og Middelfart. De bygger på livet løs. Og jeg kan godt lide at gå en tur gennem nybyggerområderne i min by, hvor der hele tiden springer nye huse frem på steder, hvor der tidligere voksede korn og sukkerroer.En gang, hvor der kun var bygget nogle få huse, kom jeg forbi en kedelig og trist byggegrund. Midt på grunden var der blot noget, der lignede en stor betonklods. Det var åbenbart et fundament. Kønt var det ikke. Rundt omkring lå der dynger af grus og lidt plasticaffald fløj rundt omkring. – Trist syn, tænkte jeg. – De har brugt så meget energi på at bygge noget, som er så grimt.
Nogle få uger senere kom jeg forbi den samme byggegrund, og jeg kunne ikke tro mine egne øjne, ja faktisk troede jeg, at jeg var gået forkert. For på selv samme sted stod der nu et splinternyt træhus af den slags med udskæringer og gesimser. Først da jeg kom hjem, tænkte jeg: – Hov, jeg lagde jo ikke slet ikke mærke til fundamentet, for det hele var jo så flot.

Kan ikke ses

Sådan er det også her, hvor Jesus fortæller om husbyggeri. Han nævner dem, som prøver at forklare Jesus, at de i hvert fald er gode nok til at komme ind til det evige liv hos Gud. De forsvarer sig med, at de jo har gjort den ene og den anden gode ting i Guds navn. De har et problem, siger Jesus. For de har et helt forkert fokus på de ting, som kan ses – de åbentlyse gode handlinger. Men det, som er allervigtigst, er de handlinger og motiver, som ligger nedenunder og er skjult – ligesom husets fundament.

Sikrer på langt sigt

Vi kan som mennesker godt give andre en forestilling om, at vores liv er finpoleret og i orden. Men det er med glorier som med sølvtøj: Selv om du lige har pudset, så skal der kun nogle få ”fedtfingre” til, så skal man pudse om igen.
Vi vil komme til at bruge al vores energi på at forsøge at gå rundt og give andre et indtryk af vores godhed og hellighed. Jesus siger, at det eneste, der kan give et fundament, der holder på langt sigt, er at lytte til, hvad han siger, og så gøre det.

Det er enkelt

Det første, Jesus vil bede dig om, er at give op. Hold op med at kæmpe for at få dit liv til at se bedre ud end det er. I stedet for siger han, at du skal tage imod det, han har gjort for dig, da han døde på korset og bar straffen for alt, du har gjort forkert. Her bliver Klippen Jesus fundamentet i dit liv.
Det lyder næsten for enkelt til at være sandt. Men Gud er genial! Og der skal jo som regel genier til at gøre det uforståelige enkelt og ligetil. For at have Jesus som grundsten betyder også, at du kan måle alle de andre ting i dit liv op ud fra de retningslinjer, Jesus giver.
Det giver ikke blot en tryghed og sikkerhed for husets konstruktion på kort sigt. Men når du følger hans anvisninger, så får du tilgivelse her og nu – og et evigt liv sammen med Gud.

Ingen genveje

Træhuset i min hjemby kunne have været bygget på nogle få uger. Men så ville det være skyllet væk ved første store skybrud.
Jesus advarer os i kærlighed, for at vi må forstå, at vore liv er alt for kostbare til bare at blive skyllet væk. Han lover en vej ind i Himmelen for dem, der gør som den kloge entreprenør: Afsætter den nødvendige tid til at få etableret et solidt fundament.
For ligesom det ikke kan svare sig at springe over det grove arbejde med at bygge fundament, så er der ingen genveje til Himmelen. Du er nødt til at komme til Jesus, tage imod hans tilgivelse og gøre ham til den Herre, du vil lytte til og gøre, hvad han siger.