Kirke og kommune sammen om at hjælpe flygtninge

Sønderborg kommune sørger for bolig, Apostolsk Kirke skaffer kontaktfamilier.Sønderborg kommune har indstillet Apostolsk Kirke til at modtage byens integrationspris. Det skyldes det fortrinlige samarbejde mellem kommune og kirke med integration af FN kvoteflygtninge fra Congo.

Bjarke Schmidt i aktion.

– Det er flot, at de indstiller os til den såkaldte Brobyggerpris 2008, smiler Bjarke Schmidt, der er lokalkoordinator i Sønderborg for Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT).
Apostolsk Kirke er indstillet som en ud af seks foreninger og virksomheder. Hvem, der løber af med prisen, afgøres den 22. august.
Kommunen stiller lejlighed og inventar til rådighed, og kirken stiller op med kontaktfamilier. Sådan fungerede det første gang i 2006, da de første afrikanske flygtninge fra Congo kom til Sønderborg.
– Kirken tog imod udfordringen og hjalp med at få de tre familier installeret i deres boliger og fungere i hverdagen.
Succesen gentog sig i foråret, hvor kommunen spurgte om hjælp, når der dette efterår kommer yderligere 19 flygtninge fra Congo til Sønderborg. 16 personer fra kirken har allerede sagt ja til at være kontaktpersoner for flygtningene.
– Så længe det er noget, vi har forstand på, er vi kun glade for at give det videre, fortæller Bjarke Schmidt, der ellers har nok at se til som indehaver af Schmidts Delikatesser i Jernbanegade.
Hjælpen består mest i at gennemlæse breve, ringe til kommunen for dem og være bisidder ved samtaler med myndighederne, fortæller han.
Kirken er nu i gang med at fremskaffe madrasser, dyner og sengelinned. Kommunen sørger for køkkenudstyr, rengøringsartikler og hygiejneartikler – men møbler, tv og andet indbo skal de kommende flygtninge selv være med til at vælge sammen med deres kontaktpersoner fra kirken.
/sl