Turistkirke en succes

100 deltagere ved hver gudstjeneste i Søndervig Turistkirke hele sommeren.Søndervig Turistkirke er den eneste af sin art i Danmark.

– Den glæde og fred, vi selv har oplevet i kirken, vil vi gerne give videre til andre, fortæller Annie og Kurt Pihlmann til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

For 3. år i træk har kirken haft åbent syv søndage i de hotteste sommermåneder. Annie og Kurt Pihlmann er tovholdere på projektet, der med 100 turister ved hver gudstjeneste må siges at være en succes.
– Den glæde og fred, vi selv har oplevet i kirken, vil vi gerne give videre til andre, fortæller Kurt Pihlmann til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
Ægteparret fik ideen til en egentlig turistkirke under en ferie på De Canariske Øer, hvor de deltog i en turistgudstjeneste. Da de nævnte det for deres hjemmemenighed, Herning Frikirke, fik de med det samme grønt lys og blev tovholdere, fordi parret selv bor i Søndervig.
De står for at planlægge, invitere talere, hyre tolke og bestille lokale på den lokale kro, sørge for musik og teknik og meget mere.
Og det at holde kristne møder på kroen, er Pihlmanns slet ikke kede af:
– Kroen og kirken har jo altid været naboer, smiler Kurt Pihlmann, der sammen med sin hustru er klar til at holde turistkirke i Søndervig igen næste år.
/sl