Kunst-tema
Terra Nova

Terra Nova – den nye jord
– på opdagelse uden for verdenskortet.- Det er 1½ år siden, jeg sidst bare har malet en masse af de billeder, som jeg selv har på hjertet og i hovedet – og sat dem til salg på en udstilling, fortæller den kristne kunstner Karsten Auerbach.– Der har simpelt hen været for travlt i min billedbutik: Bestillinger, udsmykninger, kunstprojekter og undervisning i hele landet.
Alt sammen er superspændende, men jeg bliver helt tom og tør indeni, hvis jeg ikke får perioder for mig selv, hvor jeg maler ”mine egne” billeder, siger Karsten Auerbach.
– Jeg ville have låst mig inde på mit atelier for at male allerede i juni, men blev spurgt om jeg ville tage til Ilulissat på Grønland for at male under en konference og undervise på kunstmuseet. Der kom ca. 20 malerier ud af det, som alle er solgt deroppe. Og jeg er glad for, at jeg ikke sagde nej til dette første møde med Grønland!
Men hen over sommeren lykkedes det at finde inspiration og koncentration nok til at male de ca. 50 nye malerier, som nu udstilles på Bryggergården i Faaborg, fortæller Karsten.
Udstillingen på Bryggergården varer til 7. september. Der er åben dagligt fra kl. 11-17. Ved ferniseringen den 27. august præsenteres udstillingen af performancekunstneren Neil Tye’s kropsteater og Auerbach selv med ”stand-up maleri”.
– Når jeg får en ide til et billede, skynder jeg mig at lave en skitse af det – lige meget hvilken tid på døgnet det er. Når jeg tager skitsen frem igen, er inspirationen der med det samme – også selv om der er gået flere år! Tilbage står det hårde og sjove arbejde med at afprøve de mange mulige veje til det færdige resultat.
Ideen til maleriet ”Terra Nova”, som lægger navn til udstillingen, opstod for et år siden. Da jeg begyndte at arbejde med maleriet, blev jeg vildt optaget af det og malede mange versioner. De tre af dem er med på udstillingen.
Jeg går stadig og kigger på billedet for at finde ud af, hvad det siger. Noget med at turde gå på opdagelse i det, som ligger uden for de små ”verdenskort”, vi hver især har inde i hjernen, siger han.
– Nu er jeg varmet så godt op, at jeg regner med at stå og male, mens jeg passer udstillingen. Det er kun en brøkdel af skitserne, jeg har nået at male rigtigt endnu. Og hver gang jeg maler, kommer der flere ideer. Det er sisyfosarbejde på den fede måde!
Henri.