Varm fortælling fra landet

Bedstefar og bedstemor bor på en fritidsgård, Bakkegården. Her er der dyr, der fødes, kalve og hundehvalpe, og her er flagermus og katte. Der sælges juletræer, og der fortælles historier. Børnebørnene kommer på besøg, er med i, hvad der foregår, også når der køres hø i laden. Bogen er skrevet med varme, og man fornemmer tydeligt kærlighed og nærhed mellem bedsteforældre og børnebørn.
Vi følger Anton, som undervejs bliver storebror. Han har sin kammerat, Ali med de sorte krøller og glade brune øjne, med på gården. Ali kommer fra Bosnien og drømmer om, at alt bliver godt igen i det land, han blev nødt til at forlade sammen med sin far og mor. Ali kender ikke livet på landet og bliver i første omgang bange for Freja, Fruesko og Spidshorn – køerne som græsser på engen.
Fortællingen slutter med, at bedstefar og bedstemor er gamle og beslutter sig for at sælge gården.
Bogen er velegnet til højtlæsning, og bedsteforældre med kendskab til livet på landet vil kunne bruge bogen til at knytte egne oplevelser til de skrevne historier.
Hvert kapitel indledes med en tegning, der umiddelbart ligner en glasmosaik. Motiverne illustrerer indholdet af kapitlerne.

Krista Louise Jørgensen:
Bedstemor får sin vilje
Illustreret af Gurli Henneberg
66 sider • 128 kr. • Queenswood