Bag kulisserne i L.A.

Hvis du hører forkortelsen ”L.A.”, så flyver dine tanker allerede til Hollywood, Beverly Hills, glamour, flotte huse, smarte biler, Hollywoodskiltet, filmstjerner, Brad Pitt!Det var i hvertfald, hvad jeg tænkte, når jeg hørte ordet. Men der kan altid blive ændret lidt på ens forstillinger.
Hvert år tager 9. klasse på Lykkegårdskolen på en udlandsrejse. Destinationen var i år: L.A. – Los Angeles.
Vi så Hollywood, Beverly Hills osv. (dog ikke Brad Pitt!) Men så skulle turen også lige forbi et sted kaldet Dream Center. Det er et kristent hjælpe-center for fattige. Der var lidt negative indstillinger i elevflokken.
Men oplevelsen gav en et andet syn – og en helt anden indfaldvinkel til L.A.
Når man kommer kørende ud til de belastede kvarterer, kan man se, at omgivelserne ændrer sig langsomt. Når bussen med mad kommer, står alle mødrene allerede klar med barnevognen. De ved, hvornår bussen kommer. Altid de samme forrest. De prøvede at snyde sig til mere mad, ved at de kom flere gange fra samme familie.
Da vi gyngede otte børn på engang, var det hele tiden: ”Højere!” – ”Højere!”
Når vi ringede på dørene for at fortælle om Dream Center, var der mange, der ikke ville åbne, selv om man kunne høre, de var hjemme.
Med den tilværelse, de lever, få de ikke noget serveret på et sølvfad. De lærer, at enhver er sin egen lykkes smed. En egoistisk tankegang er deres taktik for at overleve.
Vi var også inde i Universal Studios, hvor mange film bliver lavet. Det er vildt, hvor meget de egentlig kan lave, så det ser ægte ud! Næsten alle planter i film er fx uægte!

L.A er et fedt sted. Men alligevel nu, når jeg ser film og serier eller hører om L.A., så tænker jeg: ”Der er altid noget bag den flotte kulisse. En anden scene, som er virkeligheden for nogle andre.”
Af Olivia
Katharina Friberg

Erhvervspraktikant på Ung Udfordring.
Elev på Lykkegårdsskolen, Kolding.