Jesus: – Du skal bli’ li’som en lille baby, Nikodemus!

Sådan får du et uendeligt liv… Historien om Jesus
– sådan som Johannes har skrevet den
Kapitel 3:

Tegning af Benjamin Runge

Der var en fyr, der hed Nikodemus. Han var en af de jødiske ledere, som kendte Det Gamle Testamente ind og ud, og han kom en sen aften til Jesus for at snakke med ham.

– Mester, vi VED, at Gud har sendt dig, for (hallo!) INGEN kan gøre de vilde mirakler, som du gør, hvis ikke det er GUD selv, der gi’r ham magt til at gøre det, sagde Nikodemus til Jesus.
Og så sagde Jesus:
– Hør her, kun hvis man bli’r født igen, kan man blive en del af Guds familie.
Nikodemus blev temmelig forvirret:
– Øh?!! Hvad SNAKKER DU OM?! Kan et voksent menneske proppes ind i sin mors mave og blive født igen-igen?
Jesus svarede:
– Lyt til mig, Nikodemus: Hvis ikke man bliver født BÅDE af sin mor og så igen af Gud, kan man ikke blive en del af Guds familie. Et menneske føder en menneske-baby, men Gud føder et Guds barn. …Du skal ikke være så forvirret, bare fordi jeg siger, at man skal ’fødes’ en gang til.
Og Jesus fortsatte med at forklare ved at bruge vinden som eksempel:
– Vinden blæser, hvorhen den vil, ik’? Du kan ikke se, hvor vinden kommer fra, eller hvor den skal hen … Men du KAN høre den. Ligesådan kan ingen se, hvordan den nye ’åndelige fødsel’ foregår, men man kan mærke det.
– Øh… Hva’? Hvordan fungerer det? Spurgte Nikodemus (der stadig syntes, at det var sort snak).
– (suk) Du er en berømt og respekteret teolog i Israel, og du fatter stadig ikke en pind? svarede Jesus og fortsatte tålmodigt:
– Jeg taler om det, jeg selv har set og ved noget om. Men I tror ikke på mig! Når I ikke engang tror på mig, når jeg snakker om det, der sker her på Jorden, hvordan skal I så ku’ tro på mig, når jeg fortæller jer om Himlen? Der er INGEN mennesker, der kan rejse op til Guds Himmel for at se, hvordan der er der. Men JEG er faktisk kommet ned derfra.
– Og hør, fortsatte Jesus. – Engang satte Moses en slange-figur op på en stang (engang stod Moses og jøderne i ørkenen, og der var giftslanger overalt. Men Moses fik at vide af Gud, at han skulle lave en slange-figur og sætte den på en stang. Og alle, der så på slange-figuren, overlevede, selvom de var blevet bidt af giftslanger).
– På samme måde bliver jeg, som er Redningsmanden, nødt til at blive hængt op (på et kors), så alle, der tror og stoler på mig, skal få lov at LEVE FOR EVIGT.

Forfatteren Johannes forklarer

Lad mig forklare med andre ord, hvad Jesus mente: Gud var så vild med menneskerne, at han byttede sin eneste søns liv for deres liv, så de IKKE skulle brænde op i helvede. Nej, alle, der tror på ham, kan få evigt liv efter døden. Gud sendte ikke sin søn til Jorden for at feje mennesker af vejen, men for at redde dem!
Dem, som overgi’r sig til Guds søn, vil aldrig blive afvist. Men dem, der ikke stoler på Guds søn, er dømt på forhånd. Hvorfor? På grund af deres valg: Lyset er kommet ind i vores verden, men folk ville hellere blive ude i mørket end at gå ind i lyset. De gjorde nemlig onde ting. Og onde mennesker hader lyset og gemmer sig fra det, for de vil ikke have, at man skal se det, de gør.
Men dem, der har rent mel i posen, panikker ikke over lyset (de skal jo ikke skamme sig). De kommer frem i lyset, og så kan alle se, at han eller hun gør, hvad der er cool med Gud.

FORTSÆTTES…