Ny film forsvarer retten til at tro på intelligent design

Filmen ”Expelled: No Intelligence Allowed” udfordrer udviklingsteorien.En af kreationismens stærke fortalere, filmmanden Ben Stein, er til oktober aktuel med filmen ”Expelled: No Intelligence Allowed”.

Ben Stein optræder selv som fortæller i den dokumentariske film Expelled: No Intelligence Allowed. Han er også manuskriptforfatter til filmen, der vil gøre kreationisme til et legitimt synspunkt.

Filmen der på dansk kan oversættes til ”Bortvist: Intelligens er forbudt”, er dokumentarisk og handler om en række forskere, der har sat deres karrierer og jobs på spil, fordi de har udtrykt sig positivt over for kreationisme og teorien om ”intelligent design”.

Intellektuelle teorister

Filmen skildrer, hvordan forskerne af deres kolleger bliver opfattet som intellektuelle terrorister.
Trods modstanden udfordrer Ben Stein frimodigt alverdens top-videnskabsmænd, undervisere og filosoffer i indignation over den hetz, han oplever finder sted.

Kreationisme legitim

Ben Stein lægger ikke skjul på, at Expelled afspejler hans personlige ønske om at legitimere kreationismen.
Han er uddannet jurist ved Yale University Law School, har arbejdet som advokat og haft flere professorater, inden han blev engageret i politik og blandt andet var rådgiver for præsident Nixon.
I dag er han mest kendt som forfatter og filmmand.
Filmen vises lige nu i amerikanske biografer og bliver frigivet på dvd den 21. oktober.