Jesus gør en mand rask – og får skæld ud for det!

Johannesevangeliet på slang dansk – del 10
Senere tog Jesus til Jerusalem igen, fordi der var en religiøs fest, han ville være med til. Inde i byen, i nærheden af Fåreporten (det hedder den!), var der en dam, som var omgivet af søjler. På jødernes sprog, hebraisk, hed dammen ”Betesda”.

Tegning af Benjamin Runge

Imellem søjlerne lå der massevis af syge – blinde, lamme og vanskabte. De lå og ventede på, at vandet skulle boble, for indimellem kom en af Guds engle, mente man, og fik vandet til at bevæge sig. Og den, som kom først ned i vandet, blev rask – lige meget HVAD, han eller hun fejlede. En af dem, der lå der, havde været lam i 38 år. Da Jesus så ham (og godt vidste, at han havde været syg længe), spurgte han:
– Vil du være rask?
Den syge mand svarede:
– Mester, jeg har INGEN til at hjælpe mig ned til vandet, når det begynder at boble. Når jeg prøver at SLÆBE mig derhen, er der ALTID nogen, der kommer først.
Jesus sagde til ham:
– Rejs dig op! Tag din sovemåtte og rul den sammen… Og gå på dine ben!
ZTRAX blev manden rask! Han REJSTE SIG OP, rullede måtten sammen og begyndte at gå!

MEN… Det skete på en sabbat (”sabbat” er jødernes søndag – en helligdag, hvor man ikke må lave noget. Man skal bare slappe af og be’ til Gud). Så da de jødiske ledere så manden gå rundt med sin sovemåtte, overfusede de ham totalt. De sagde til ham:
– HEY! Du må ikke gå rundt og BÆRE på din sovemåtte! Det er jo S-A-B-B-A-T!
– Jamen, jamen… Den mand, der gj-gjorde mig rask, han sagde altså at-at-at jeg skulle t-ta’ min sovemåtte og g-gå!
-HVEM VAR DET, DER SAGDE DET? Hmm??!
…Men det vidste manden ikke, og Jesus var forsvundet i mængden af folk.

Senere fandt Jesus ham på pladsen foran jødernes bedehus, Templet. Og han sagde til ham:
– Nu er du rask. Fra nu af skal du gøre, hvad Gud ønsker, så du ikke bliver ramt af noget værre.
Så gik manden hen til de jødiske ledere og fortalte dem, at det altså var Jesus, der havde gjort ham rask. Og derfor anklagede de Jesus for at overtræde loven om, at man IKKE må arbejde på en sabbat. Men Jesus svarede dem:
– Min FAR arbejder i dag. Så det gør jeg osse.
Fordi han sagde det, blev de jødiske ledere ENDNU MERE gale i skralden. De ville have ham slået ihjel! Ikke bare fordi, han overtrådte loven om at holde fri på sabbatten, men også fordi han kaldte Gud for sin far – som om han var lige med Gud(!)
SÅ sagde Jesus til dem …
Ja, hvad han havde at sige til sit ”forsvar” må du læse i næste uges udgave af Udfordringen.

FORTSÆTTES…