Jesus skal være vores dommer

Johannesevangeliet på slang dansk – del 11De jødiske ledere var blevet hamrende hidsige over
for Jesus, fordi han havde gjort sig lige med GUD ved at kalde HAM for sin FAR. Og som svar gav han dem den her tale, hvor han kaldte sig selv for ”sønnen” (fordi han var Guds søn).Resumé:
Sidste uge kunne du læse, at Jesus helbredte en mand, som var lam. Han bad ham om at tage sine ting og gå. Rimelig fedt, når man ellers lige har været lam i 38 år, ik’? Men de jødiske ledere blev VILDT sure på Jesus, fordi han havde brudt en regel om, at man ikke må arbejde på helligdage. Og da de jødiske ledere skældte ham ud, sagde Jesus: ”Min FAR arbejder i dag, så det gør jeg osse”. SÅ blev de bare ENDNU MERE gale og ville allerhelst have ham slået ihjel, fordi han havde gjort sig lige med GUD ved at kalde HAM for sin FAR.
Men så kom Jesus med en tale. Og den kan du læse her:

Tegning af Benjamin Runge

– Een ting kan jeg garantere jer for, sagde Jesus til de jødiske ledere.
– Sønnen kan ikke gøre NOGET SOM HELST af sig selv. Han kan KUN gøre det, som han ser sin far, Gud, gøre. Og hvad hans far gør, gør han også. Faren elsker sønnen helt vildt højt og viser ham alt, hvad han gør. Og han vil også vise ham endnu vildere ting. Ting, som I VIRKELIG vil blive forbavsede over. Ligesom Gud kan gøre døde levende, kan sønnen give liv til hvem, han vil. Og han gør det GERNE.

Jesus fortsatte. Han fortalte de jødiske ledere, der var så ivrige efter at dømme Jesus, om Guds domme over mennesker:
– FAR dømmer ingen, den opgave har han forwardet sønnen. Det drejer sig om respekt, folkens. Hvis I ikke respekterer sønnen, så respekterer I altså heller ikke Gud. For – hallo – han er jo den, der har sendt sønnen.
(Kims kommentar: Med ”sønnen” mente Jesus hele tiden sig selv. Og han fortsatte med at forklare. For det var – det er – vigtigt, det her)

– HØR EFTER! Den, der tager imod mit budskab og sætter sin tillid til Gud, som har sendt mig, får det evige liv! Han eller hun skal ikke betale sin gæld til Gud. Næh! De har allerede gjort springet fra døden til et ægte liv. Nu skal jeg sige jer noget: Der vil komme en tid – ja, den er faktisk allerede begyndt – hvor endda DØDE folk vil høre Guds søns stemme og L-E-V-E. Gud har livet I SIG, og det har hans søn også! Gud har givet ham joysticket til verden i hånden: Han skal være dommeren engang. Han er den udvalgte. Nu skal I ikke gå i panik, folkens, fordi jeg siger, at de døde skal høre Guds søns stemme og blive levende igen. For dem, der har ført deres liv godt, vil komme ud af graven og leve evigt. Dem, der har levet ondt, vil få deres straf. Og jeg er den, der skal dømme dem.
Jeg gør ikke noget bare sådan lige af mig selv. Jeg lytter til min far, og DERUDFRA dømmer jeg. Derfor er mine domme totalt retfærdige.
Jeg har ikke noget ønske om at tilfredsstille mig selv og få min egen vilje. Næh! Jeg vil fremme GUDS vilje. For det er Gud, der har sendt mig.

Talen FORTSÆTTES i næste nummer…