Abracadabra – mad til 5000 mand!

Johannesevangeliet på slang dansk – del 12Lidt senere, et par dage før årets påske-party, sejlede Jesus & co. til den østlige side af Galilæasøen, som kaldes Tiberias sø. Og ENORMT MANGE MENNESKER fulgte langs bredden efter båden, fordi de havde set de mega-seje sindssygt utrolige MIRAKLER, Jesus lavede. Han gjorde syge folk raske!

Tegning af Benjamin Runge

(Så er det da klart, de var nysgerrige, ik’?)
Da de var kommet i land, gik Jesus op ad en bjergskråning og satte sig sammen med sine lærlinge for at undervise dem. Lidt senere kiggede han op og så, at den KÆMPE-MEGA-OVERDREVENT-ENORME bunke mennesker var på vej hen til ham.
Efter at have undervist dem i nogle timer vendte Jesus sig til sin lærling Filip og sagde:
– Hvor kan vi købe mad til alle de folk?
(Men det sagde han for at teste Filip. Jesus havde allerede en mad-plan…)
Filip svarede:
– Ja, hold da op, mand… Selv hvis vi købte franskbrød for en halv ÅRSLØN, ville det ikke engang gi’ en lille bid til hver…
En anden af Jesus’ lærlinge, Simon Peters bror Andreas, sagde:
– Her står en dreng med fem brød og to små fisk… Men hvad er det værd for SÅ mange mennesker?
– Få dem alle sammen til at sætte sig, sagde Jesus. Og de satte sig alle i græsset på skråningen. Der var omkring 5000 mand … altså FORUDEN de kvinder og børn, der også var fulgt med.
Jesus tog den lille drengs brød og takkede Gud for dem. Så delte han dem ud til lærlingene, som delte ud til resten. Det samme gjorde han med fiskene. Og (gæt hvad) … alle spiste sig stop-prop-mætte. Der var så meget ædelse, de ville ha’.
Da de ikke ku’ spise en krumme mere, sagde han til sine lærlinge:
– Saml madresterne sammen, så der ikke går noget til spilde.
Okay, det gjorde de. Og det viste sig, at der var så meget tilovers fra de oprindelige fem brød, at der blev TOLV KURVE FYLDT med rester.
Da det gik op for folk, hvad der lige var sket – et MIRAKEL – begyndte de at sige til hinanden:
– Ham der Jesus er stensikkert, uden tvivl, absolut helt klart den REDNINGSMAND, som Gud har lovet os!!!

Jesus fangede selvfølgelig hvad det var, der foregik: Menneskemængden ville TVINGE ham til at blive deres konge. Så han trak sig stille og roligt tilbage og gik længere op ad bjerget for at være alene.

FORTSÆTTES…