Dansk kunster gi’r kød til jordskælvsramte kinesere

Auktion på julemaleri skal gi’ børn i det sydvestlige Kina mad på bordet.Karsten Auerbachs originalmaleri til ”årets julekort” er på auktion indtil 23. december til fordel for børn, der lever på fattigdomsgrænsen.– I september i år besøgte jeg skolen i Lu Qi – en lille bjerglandsby i det sydvestlige Kina, fortæller den kristne kunstner.
– De havde kun 1.-5. klasse. Der var 140 børn – og de 120 af dem boede på skolen, fordi deres landsbyer lå over 3 timers gang derfra. Der sover 20 børn i køjer i rum, som svarer til et mellemstort dansk børneværelse. To børn i hver seng, fortæller Auerbach.
– Området hvor Lu Qi ligger, måtte for en del år siden modtage og ”integrere” beboerne fra nogle andre fjerntliggende landsbyer, som blev tvangsforflyttet af regeringen efter, at deres byer var blevet knust af jordskælv.

Ønskes: KØD

– Da jeg ringede derned og spurgte, hvad de ønskede sig mest, var svaret: kød! Med lidt ordentlig mad kunne de måske bedre stå vinteren igennem. Vi aftalte at køber så mange grise, som auktionen tillader, siger Auerbach.
Auktionen foregår ved, at man går ind på Hæstrups Café i Faaborg og skriver på en seddel ved siden af maleriet, hvad man vil give for det.
/sl