Betjent bytter bibler for våben

Kristen betjent vil nedbringe antallet af våben i Londons gader ved hjælp af Bibelen.Michael Smith, der er politibetjent i London, har taget et utraditionelt initiativ overfor byens bevæbnede grupper.

Michael Smith har givet biblen som ”åndens sværd” ny betydning.

For et par år siden udviklede han konceptet ”Word 4 Weapons” i håb om at give unge mulighed for at aflevere deres ulovlige knive og pistoler for til gengæld at modtage en bibel.
Konceptet er nu videreudviklet, så de bevæbnede unge kan aflevere deres våben i lokale kirker og modtage en ”alt-hvad-du-behøver” pakke. Pakken indeholder både en bibel, et hæfte hvor tidligere kriminelle fortæller om deres livsforvandling og information om, hvordan man kan lægge en voldeligt livstil bag sig.
– Jeg er bekymret over omfanget af kriminalitet, der involverer knive og pistoler i London. Derfor opmuntrer jeg de unge til at bytte deres våben med et af mine våben. Bibelen er jo et åndens sværd, smiler han.

Kirken må tjene samfundet

Initiativet nyder stor opbakning af Michael Smiths kolleger og lokale politikere. Et toårigt pilotprojekt er netop søsat i bydelen Islington i samarbejde med gadepræster, og såfremt projektet bliver en succes, lanceres ordningen i hele England i 2013.
Foruden gadepræsterne håber Michael Smith, at flere kirker og kirkelige organisationer vil være med.
Det er ikke nok, at vi som kirker siger, at situationen er dårlig. Vi bør yde noget positivt til vores samfund, siger han til avisen, Christian Today, og tilføjer, at kirkerne ikke behøver være bange for unge, der ønsker at aflevere deres våben og begynde et nyt liv.
Mere om bibel-for-våben initiativet på adressen: www.word4weapons.co.uk