Hjælp til præster i nød

Mange præster overvejer at forlade jobbet. Netværk tilbyder fællesskab og undervisning.90 pct. af alle præster føler sig dårligt trænet til at håndtere tjenestens krav.70 pct. siger, at de har et dårligere selvbillede, end da de startede.
50 pct. er så mismodige, at de regelmæssigt overvejer at forlade tjenesten.
Det viser en undersøgelse i det amerikanske netmagasin The Apostolic Society.
– Vi tror forholdene går i samme retning i Danmark, siger Kim Torp fra netværket Connections Danmark, der netop tilbyder fællesskab og undervisning til præster. Undervisningen forløber over fire undervisningsdage og er målrettet til præster og andre menighedsledere med ægtefæller.

Skarpe spørgsmål

Og der er åbenbart brug for at tage ægtefællerne med. For den undersøgelsen, der bl.a. henter sin statistik fra det anerkendte analyseinstitut The Barna Group, viser, at 80 pct. af præsternes hustruer ønsker, at deres mænd ville finde et andet job. 70 pct. af præsterne kæmper med depression, og 50 pct. af præsterne ender med at blive skilt.
– Denne pastor- og lederbibelskole ønsker at gøre noget ved dette problem og bidrage til svar på: Er præsten kaldet af Gud, eller er det blot et arbejde? Er der en klar vision med en strategi for udførelsen af visionen? Er man i et nært og forpligtende fællesskab med andre ledere? Er det et onemanshow snarere end teamwork?

150 års erfaring

Underviserne på bibelskolen er mænd med mange års erfaring fra tjeneste og erhvervsliv. Richard Hays har mere end 30 års erfaring som missionær og pastor i Mexico. Han har en doktorgrad i teologi. Tony Horswood var igennem mange år leder af en kursusvirksomhed i en af Englands største forsikringsvirksomheder. John Bedford er uddannet teolog og terapeut, og Ray Booth er initiativtager til Connections Danmark og har mere end fire årtiers erfaring med kirkenetværk:

Kirkedoktor

– Han kaldes af mange for ”kirkedoktoren”, da han ofte med visdom, nænsomhed, skarphed og nøjagtighed stiller diagnosen for den enkelte person eller kirke, fortæller Kim Torp.
De fire undervisningsdage fra kl. 14.00 til 19.00 afsluttes med fællesspisning:
Fredag d. 6. marts i Holstebro med Richard Hays, Mexico.
Fredag d. 12. juni i Randers med Tony Horswood, England.
Fredag d. 28. august i Varde med John Bedford, England.
Fredag d. 6. november i Ølgod med Ray Booth, England.