Kristen kræves dødsdømt i Egypten

EGYPTEN – Det er 34 år siden, egypteren Maher al-Gohary konverterede fra islam til kristendommen. Nu kræver landets anklagemyndighed ham dømt til døden.Maher al-Goharys advokat siger til BBC News, at anklagerens krav bekræfter, at religionsfriheden krænkes i Egypten.
– Domstolen burde for længst have godkendt min klients ønske om at få ændret sit religiøse tilhørsforhold fra muslim til kristen. Problemet er imidlertid, at flere dommere snarere afsiger domme efter deres personlige overbevisning end lovens forskrifter, siger han.
Trods sagens alvor siger Maher al-Goharys, der er familiefar, til Compass Direct, at han sætter sin lid til Gud.
Maher al-Gohary er far til en 14-årig pige, der også er kristen. Hvis hans kristne identitet ikke godkendes, bliver også hun automatisk rubriceret som muslim på sin id-kort.
Angiveligt er domstolene tilbageholdende med at anerkende konvertitter af frygt for at omfanget vil eskalere.