Frelsens Hær i Sverige rationaliserer

SVERIGE – Frelsens Hær i Sverige er klar med et sparekatalog, der betyder farvel til 30 stillinger og lukning af små menigheder.Besparelser på 15 mio. kroner om året. Det var det krav, Frelsens Hær i Sverige kort før jul opstillede for at få balance i regnskabet. Nu er organisationen klar til at føre kravet ud i livet.
Foruden lukningen af en række mindre menigheder (korps), vil fire divisionskontorer og et regionskontor blive nedlagt og deres funktioner centraliseret. Det er dog endnu ikke fastlagt hvor mange af hærens 150 menigheder, der er lukningstruede.
Informationschef i Frelsens Hær i Sverige, Anders Östman (billedet) siger til den svenske avis, Dagen, at rationaliseringen af arbejdet har været på tegnebordet et stykke tid, men at det er fremskyndet for at opnå de påkrævede besparelser.
Anders Östman oplyser desuden, at rationaliseringen vil indebære, at hærens kirkelige og sociale arbejde i højere grad lægges sammen, hvilket kan vise sig som et positivt aspekt i kataloget.
levi