Kommunedirektør: Udfordringen udfordrer mig

– Jeg sagde først nej tak, men nu er jeg glad for den.- For mig er Udfordringen en udfordring. Jeg bliver udfordret hver uge. Jeg læser ikke alt, men bliver altid udfordret, siger Svend Erik Nielsen til Udfordringen.

Svend Erik Nielsen er med i direktionen for Halsnæs Kommune.

Svend Erik Nielsen har været økonomidirektør og senere vicekommunaldirektør i Frederiksværk Kommune. Han er nu medlem af direktionen i den nye Halsnæs Kommune, en sammenlægning af Frederiksværk og Hundested Kommuner, og Folkekirken er hans og hans kone, Grethes, kirke.
Svend Erik sagde til mig:
– Bjarne du skal lige vide, at jeg er meget glad for Udfordringen og læser den med stor fornøjelse.
Sådan en sætning gør en medarbejder på Udfordringen glad, og jeg besluttede at tage en snak med ham om avisen.
– Det er en avis med en fin opsætning, moderne og overskuelig. Og så er den bred i kirkelig forstand.

Med i Folkekirken

– Jeg har mit ståsted i Folkekirken, men færdes gerne i andre kirkelige kredse og oplever, at frimenigheder og frikirker ofte er mere dynamiske og fleksible. Men uanset hvilken menighed, man er med i, er det spændende at få impulser fra andre menigheder i Danmark og i udlandet. Det får jeg gennem Udfordringen.

Bringer ny viden om spændende personer

– Og så er jeg glad for at læse om spændende personligheder og opleve deres indgang til kristentroen.
F. eks. var der for nylig en artikel med Clement Kjers-gaard, som bragte mig ny viden om ham. Og jeg kan huske en boganmeldelse af Cliff Richards biografi.
– Jeg holder rigtigt meget af Cliff og vidste godt, at han er en kristen. Men gennem artiklen lærte jeg nye sider af ham at kende. Det er rigtig fint med sådanne artikler.
Svend Erik Nielsen har ikke holdt Udfordringen altid. En aften blev han ringet op, og en mand spurgte: ”Nielsen, skal De ikke holde Udfordringen?”
– Det skulle jeg ikke. Jeg syntes, at vi fik så mange blade.
Senere prøvede manden igen: ”Nielsen, skal De ikke holde Udfordringen”.
– Denne gang syntes jeg ikke, jeg kunne undslå mig, og sagde ja. Det var et godt valg.
– Udfordringen er en avis med holdninger, der prøver mig af, og det kan jeg godt lide, en avis med en god bredde, der tiltaler mig, og hvor jeg kan få noget at vide om livet i andre menigheder. Jeg har stor respekt for bladets spændvidde.