Tusinder ber for Danmark
Også Københavns kulturborgmester medvirker i Helligåndskirken St. Bededag den 8. maj.Kristne værdier præger kulturen. Derfor er det naturligt, at også Københavns kulturborgmester Pia Allerslev (V) medvirker ved Bøn for Nationen Store Bededag den 8. maj kl. 17 i Helligåndskirken i København.
– Det, at kunne tro og bede er jo det største og mest fællesskabsskabende, man kan forestille sig, siger hun til Udfordringen.
Det er Kirkernes Integrations Tjeneste, der står bag arrangementet sammen med et utal af nydanske kirker i hovedstaden.
Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev sagde ja til invitationen med det samme:
– Det talte med det samme til mit hjerte. Det er jo sådanne arrangementer, der er med til at forene os alle om en fælles sag.
Pia Allerslev er helt fortrolig med at bede:
– Det ligger godt i tråd med den person, jeg er, siger hun. – Jeg er ikke voldsomt aktiv kristen og går ikke ofte i kirke, men troen er en vigtig del af min tilværelse.
– Især da jeg som ung flyttede til København og følte mig meget ensom var det en skøn oplevelse at komme ind i kirken og sidde og bede og mærke fællesskabet. Så kunne jeg mærke, at det nok skulle gå alt sammen.
Kirkernes Integrations Tjeneste har de sidste fem år samlet tusindvis af nye og gamle danskere til fælles bøn for landet.
I år udvides arrangementet også til Odense, der holder Bøn for Nationen i Domkirken St. Bededag kl. 15.
Planen er, at konceptet fremover skal spredes til andre storbyer, oplyser koordinator Karin Kjærgaard.
– Vi vil invitere danskere til bøn og gøre opmærksom på, at der er kristne, både nydanskere og danskere, der samles til bøn for Danmark.
Store Bededags historie går tilbage til 1770. Dengang var det almindeligt, at kongen kaldte til bøn for nationen, når der var økonomiske vanskeligheder, fare for krig eller sygdomsepidemier.
Henover årene opstod mange bededage og i 1770 blev alle disse samlet til én bededag: Store Bededag.