En ny pinse

Mirjam Elbæk Rasmussen
Forfatter

I kirkerne ser vi i dag nogle aktive, men desværre også nogle passive medlemmer. Vi har brug for en ny pinse i vores tid.

”Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad. Og tunger som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem.” (Apg. 2,1-3).
Resultatet af dette blev, at disse frygtsomme mænd og kvinder blev forvandlet til ildsjæle, som gik ud og forandrede de daværende verden med evangeliet om Guds rige.

Kirkerne har brug for sådanne ildsjæle i dag. Mennesker som er i brand, ikke for deres kirke, men for deres Herre og frelser. Der står om de første kristne, at de vendte op og ned på alting (Tit, 1,11), og det har vi brug for skal ske igen.
Guds folk har som aldrig før brug for en ny dåb med Helligåndens ild og kraft for at kunne fuldføre missionsbefalingen, inden Jesus kommer igen.

Der står i Ef. 5,27: ”…for at føre kirken frem for sig i herlighed, uden mindste plet eller rynke, hellig og lydefri.” Det er sådan en brud, Jesus vil komme til at føre frem for sin far i himlen.
Det er vel ikke sådan, vi ser kirken i dag, men netop derfor har vi brug for en større fylde af Guds Ånd, som kan forvandle os og forvandle kirken – Jesu kommende brud.

Lad os forene os med Jesus i hans ypperstepræstelige bøn i Johs. 17. Jesus ønsker nemlig, at vi må have den samme herlighed, som han selv havde over sit liv, og han har allerede betalt prisen for det.
Men vi må blive ét med ham og med hinanden på samme måde, som Jesus var ét med sin far, inden dette kan ske.
Som Guds folk må vi bede og arbejde på denne enhed, så han kan sende en åndsudgydelse påny over sit folk. Jesus har så meget mere til sin kirke/menighed end det, vi har set indtil nu.

Fra bogen, ”Guds gaver”
af Mirjam Elbæk Rasmussen,
DOMA-forlaget.