Flere end 1000 til kæmpe bedemøde

Folkefest i Helligåndskirken store bededag stod i skærende kontrast til autonome unges hærrværk i København.Helligåndskirken var mere end propfuld store bededag, da mere end 1000 mennesker var samlede til lovsang og bøn.Da afrikanerne i slutningen af bedemødet ”gik bersærk”, væltede der endnu flere mennesker ind fra Strøget, tiltrukket af lovsangen. Oppe i koret dansede og sang flere end 200 mennesker i lovprisning, deriblandt en dame med rygsæk, der lige var kommet ind fra gaden.

Folkefest

Samlingen i Helligåndskirken var en kristen folkefest med ”bøn for nationen” – helt uden politiopbud. Et andet sted i København var der også ungdommelig ”folkefest” med kommunal støtte. Her var der behov for masser af politi, og der blev forøvet megen skade. Begge steder var der nydanskere, men den fredelige og opbyggelige samling med bøn for Danmark fyldte mindst i medierne, selv om man kunne glæde sig over, at TV2 Lorry sendte fra Helligåndskirken.
Det var 6. gang, at nydanske kristne i samarbejde med Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT) og Evangelisk Alliance arrangerede STORE Store Bededag.

Tak og bøn

Gospelkoret sang og trak hele salen med. I salen så man klappende hænder, løftede hænder og viftende Dannebrogsflag.
– Helligånden kan bryde grænser og skabe nyt. Det er også Helligånden, der lærer os at bede, sagde Helligåndskirkens præst, Mikkel Vale.
Og der blev bedt og takket: Tak til Danmark og danskerne, der har taget så godt imod os, bad nydanskerne.
Der var bøn for folketing og regering, dronningen og hendes familie, for vore nye medborgere, finanskrisen og den voksende arbejdsløshed, kristnes situation i Tyrkiet, oprøret på Sri Lanka, situationen i Pakistan og Afghanistan, de danske soldater i Afghanistan og meget mere.
Der blev indsamlet en kærlighedsgave til børn i Rwanda.

Borgmester: Del troen på Gud

Der var flere stærke vidnesbyrd, bl.a. fra en gruppe tyrkiske skuespillere, der laver kristent TV fra Danmark til Tyrkiet. Den ene skal om kort tid i retten i Tyrkiet og vil formodentlig få en fængselsdom for at have evangeliseret på gaden.
Københavns kulturborgmester Pia Allerslev (V) gjorde det klart, at hun tror på Gud, og det fik salen til at råbe ”Halleluja”.
– Vi har alle oplevet, hvordan håbløshed og sorg er blevet ændret til noget positivt, fordi der er en Gud, som er større end os og kan få det til at lykkes, sagde hun.
Hun opfordrede til, at vi som mennesker tror på hinanden, stoler på hinanden, beder for hinanden og deler troen på Gud.