Hvad betyder pinsen for dig?

Pinsen er en af de store kristne højtider. Men hvad betyder pinsen egentlig for unge kristne i dagens Danmark? Ung Udfordringen har spurgt fire unge kristne om, hvad pinsen betyder for dem.

Patrick Vestergaard er 18 år, bor i Randers og går i 2.G på Paderup Gymnasium.

For mig betyder pinsen, at de beretninger, som står i Biblen, kan blive lige så naturlige som for de kristne, der levede på samme tid som Jesus. Alle de mirakler og undere, som de oplevede, kan jeg leve i til daglig. Jeg ved og har en tillid til, at Gud vandrer ved min side hver dag – det er da stort! Årsagen er selvfølgelig: Helligåndens ankomst til jorden. Helligånden er Guds ånd og Helligånden vejleder mig og er den, som trøster og opmuntrer mig. Gud taler derfor direkte til mig igennem sin talsmand, Helligånden.
Udfordringen for mig er at udnytte den store kraft og styrke, det er at have skaberen ved min side. Tit og ofte glemmer jeg, at jeg har verdens bedste budskab at dele ud, og at jeg har en Gud, som kan beskytte mig med en ildsøjle eller lade mig gå over vand, hvis jeg skulle have brug for det. Dog synes jeg, at pinsen ikke helt har de samme traditioner som f.eks. jul og påske, og man oftest blot tænker på det som en fridag. Men pinsen har egentlig et fantastisk budskab og har en ubeskrivelig stor betydning for vores daglige liv i Jesu fodspor.

Julie Nygaard er 18 år, bor i Assentoft og arbejder som pædagogmedhjælper i en pinsekirkebørnehave.

Pinsen for mig betyder, at jeg kan have et helt tæt og intimt forhold til Gud. Det bliver mere levende og virkeligt for mig.
Med Helligånden får jeg mulighed for at læse i en levende Bibel og blive grebet af Guds Ord på en helt anden måde, end hvis Jesus ikke sendte sin Hellige Ånd til os.
Dagligt kommunikerer Helligånden til mig, taler til mig og åbner Skriften for mig. Det betyder alt for mig i mit kristenliv, at Helligånden er iblandt os.
Når jeg tænker tilbage på mit liv i helhed, så er det de tidspunkter, hvor jeg lod Helligånden få plads, som jeg ser tilbage på og er dybt taknemmelig over – han arbejder i mig. Det er også de stunder, jeg har lært mest af og fået en erfaring, som jeg aldrig vil være foruden. Når jeg ser tilbage på de forskellige oplevelser, bliver jeg opmuntret til at bruge mere tid på at lade ham komme til. Jeg tror, det er en utrolig vigtig del af vores liv som kristne, at vi ønsker at have et levende forhold til Helligånden. Jeg vil opmuntre alle kristne til at stoppe op og overveje, hvad Helligånden betyder i deres kristenliv.

Louise Hybschmann er 23 år, bor i Brabrand ved Gellerup og studerer til diakon.

Jeg tror, det første jeg tænker, når jeg hører ordet pinse, er forlænget weekend, og det er en rigtig god ting i sig selv. Men pinse betyder meget mere for mig end det. Pinsen minder mig om, at Gud ikke bare er blevet menneske igennem Jesus, men at Gud vil virke igennem mennesker med Helligånden. Gud vil simpelthen udrette store gerninger igennem lille mig! Det er faktisk ikke til at fatte, men vi kunne måske bruge resten af livet på i det mindste at forsøge at forstå det. Pinsen er en opmuntring og et løfte til mig om, at jeg er værdifuld, fordi skaberen af hele universet ønsker at bo i mig og forvandle mit hjerte.

Silas Leopold Nielsen er 20 år, bor i Græsted og holder sabbatår.

Pinsen har normalt været en højtid, jeg har brugt sammen med familie og venner, hvor vi så om søndagen har taget til pinsegudstjeneste. Det er jo også på sin måde fint nok, men da jeg fik spørgsmålet ”hvad betyder pinsen for dig?”, kunne jeg høre mig selv tænke ”ingenting”. Det har virkelig ikke været en højtid, jeg har tænkt særligt meget over. For at være ærlig var jeg faktisk helt i tvivl, hvad det helt præcist handlede om. Lidt pinligt, da jeg fik forfrisket på wikipedia, at det var der, Gud sendte Helligånden. Temmelig vigtig ting at huske og være taknemlig for. Så denne pinse vil jeg lukke mig inde i et rum, sige undskyld til Gud for at have overset essensen af pinsen, og takke ham for at have givet os Helligånden, så vi altid har Gud ved vores side, amen.