Oprykningen der forsvandt

Exercitus For Christ’s hold i serie 5 missede oprykningen i sidste kamp.Det har været en overraskende god sæson for det helt nye hold i serie 5. I sidste runde gjaldt det oprykningskampen mod de studerende fra CBS Fodbold.

Taktikken bliver lagt, og den giver bonus. Exercitus F.C. vinder 2-0 over det ubesejrede tophold FC Nyhavn.

En sejr ville være ensbetydende med en sensationel oprykning i debut-sæsonen. Desværre sluttede sæsonen med et sjældent nederlag, og dermed bristede oprykningsdrømmen. Til gengæld vandt serie 3 sensationelt over topholdet FC Nyhavn og holder dermed liv i håbet om at blive i rækken, på trods af, at der skal findes op til syv nedrykkere.

Den kristne fodboldklub Exercitus F.C. stillede i år med to 11-mands hold i KBU regi. Mens 1. holdet var spået et svært år i serie 3, var der ingen, der før sæsonstart havde nogen idé om, hvordan det ville gå det helt nye hold i serie 5. Specielt ikke efter, at man havde tabt alle træningkampe i vinters. Derfor var det en stor sejr i sig selv, at man på sæsonens sidste spillerunde skulle spille om oprykning.

God begyndelse

Det var et tændt og stærkt hold, der gik på banen lige ved siden af FCK’s træningsanlæg. I stærk modvind spillede holdet en meget lige 1. halvleg mod de direkte konkurrenter til oprykningen, CBS. Medvinden gav CBS et naturligt overtag, men en virkelig stærk midterakse i forsvaret bestående af målmand Mark Jessen, Martin ’Fætter’ Kornbæk og dagens spiller Lau Kidding, holdt modstanderen fra fadet.
Til gengæld var det også småt med chancer i den anden ende, opspillet var meget febrilsk og så noget nervøst ud. For mange spillere var det første gang, de var med i en så betydningsfuld kamp, og det kunne man godt se. Ikke desto mindre var kampen helt åben og helt lige ved pausetéen.

Uheldig fortsættelse

Desværre for Exercitus F. C. fortsatte den koncentrerede indsats ikke i 2. halvleg. CBS’ stærke midtbanedynamo lavede en tunnel på en forsvarer, og hans centring blev klumpet ind bag målmanden. 1-0.
Nu var Exercitus tvunget frem på banen, da kun en sejr kunne bruges. Chancerne blev også større, og med lidt held i sprøjten kunne udligningen nemt have været en realitet. Istedet udbyggede CBS deres føring, da et indlæg blev hængende i den stærke vind og endnu et klumpspil resulterede i 2-0-målet. Nu smed Exercitus alt frem og spillede på et tidspunkt kun med to forsvarere, men lige lidt hjalp det. En kontra fra CBS gav holdet dødstøddet. 3-0, nu var alt håb ude.

Sæsonen godkendt

Det var skuffede spillere, der sad tilbage efter kampen, så tæt på den ultimative triumf og alligevel så langt fra. Men når de får kampen lidt på afstand, kan de alligevel se tilbage på en sæson, der er mere end godkendt. Fra en usikker start, hvor holdet virkede meget rystende, har holdet spillet sig flot sammen, sluttet i toppen i rækken og samtidig formået at holde en social spillestil, hvor alle har fået minutter på banen. Som tilskuer glæder man sig allerede nu til at følge holdet efter sommerpausen.

Kampen fortsætter for serie 3

Efter en miserabel start på sæsonen, der bød på det ene nederlag efter det andet, har 1.-holdet i Exercitus F.C. virkelig fået vendt skuden. De sidste fem kampe er endt med fire sejre og en uafgjort.
Men som tingene ser ud lige nu, risikerer man, at op til syv hold rykker ned pga. konkursen og tvangsnedrykningen af 1. divisionsholdet Amager F.C., der sender nedrykkere hele vejen ned gennem systemet.
Så der skal mange point på kontoen for at forblive i rækken. I den kontekst var kampen mandag aften mod topholdet FC Nyhavn ekstremt vigtig. Ikke alene havde FC Nyhavn ikke prøvet at tabe i år, de var heller ikke gået fra banen uden at score. Men der skal jo være en første gang for alting.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Op mod et
ubesejret tophold

Kampen startede i et forsigtigt tempo. Exercitus F.C. havde indstillet taktikken rigtigt i forhold til FC Nyhavn, der typisk lever af lange bolde frem til deres to giftige angribere. Derfor stod man dybt på banen og lod ikke deres farlige folk komme i løbedueller med forsvaret. Derfor kom topholdet ikke frem til andet end et farligt hovedstødsforsøg efter et af deres mange hjørnespark.

To tordenbrag afgjorde kampen

Lige så godt som Exercitus F.C. havde forberedt sig, lige så lidt havde FC Nyhavn forberedt sig på Exercitus F.C., og specielt ikke på deres angribere. Her havde Exercitus to trumfer, den unge Kaleb Knutzen og den rutinerede ræv og all-time topscorer i klubben Jens Jørgensen.
Første halvleg var ikke mere end 15 minutter gammel, da ungdommen viste vej. Som et lyn fra en klar himmel scorede Kaleb 1-0 målet, der kandiderer til årets mål i Valby.
Efter to korte træk lidt inde på modstanderens banehalvdel valgte Kaleb den svære løsning og skød på mål fra 28 meters afstand. Inden nogen kunne nå at se, hvad der skete, strøg bolden direkte op under overliggeren, og jublen kunne bryde ud. Resten af kampen forløb efter samme mønster, FC Nyhavn pressede på, men et herorisk kæmpende Exercitus-hold holdt dem fra de store chancer.

„Man husker vel
hvor målet står”

I de sidste minutter af kampen syntes 37-årige Jens Jørgensen alligevel, at det hele blev lidt for spændende.
10 minutter før tid tog han derfor sagen i egen hånd. Han fik en lang stikning og brugte sin speed til at komme foran sin modstander. Men i stedet for at løbe om kap med forsvareren, sparkede han bolden hårdt og præcist op i målhjørnet. Et super mål af en super goal-getter – og så var kampen afgjort. Håbet om overlevelse lever endnu. I den sidste kamp gælder det så kampen mod rækkens nummer 2. Klubben har brug for endnu et mirakelresultat – men miraklernes tid er heller ikke forbi endnu…