Stor opbakning til Netanyahu

ISRAEL – Siden Israels premierminister Benjamin Netanyahu i sidste uge erklærede sig åben for en demilitariseret palæstinensisk stat, der anerkender Israel, slutter et stigende antal i befolkningen nu op om ham.Ifølge en meningsmåling i avisen Haaretz vurderer 44 pct. af israelerne således, at Netanyahu gør det godt. Det mente kun 28 pct. for en måned siden. Selvom 71 pct. ligeledes er enige i hans udtalelser, tvivler 67 pct. på yderligere fremgang for fredsprocessen.
Netanyahus tale, der blev tv-transmitteret fra Bar-Ilan universitetet forrige søndag, var også et svar på Barack Obamas nyligt fremførte krav til Israel om en to-statsløsning og stop for nye bosættelser. Kritikere betragter derfor premierministerens holdningsændring som et knæfald for USA.
Benjamin Netanyahu afviser dog at stanse den ”naturlige vækst” i eksisterende jødiske bosætninger, ligesom han fastholder Jerusalem som Israels forenede hovedstad.
levi