Studerende og Fader-hvor?

Der står masser af undervisning om Fadervor, men også masse af fritid på programmet på Kristeligt Forbund for Studerendes studenterkonference i uge 28 i Vejle.Kristeligt Forbund for Studerende, KFS, åbner igen i år dørene til Grejsdalens Ungdomsskole og årets Studenterkonference. I år er temaet for lejren Fader-hvor, og lejrchef Martin Krak glæder sig til at komme i gang.

Der er masser af tid til hygge og afslapning på KFS’s Studenterkonference på Grejsdalens Ungdomsskole i uge 28.

KFS afholder deres Studenterkonference den 6. til 11. juli, hvilket er lige midt i højsæsonen for kristne lejre og campinger. Men Martin Krak mener alligevel, at der er brug for et tilbud fra KFS oven i alt det andet.
– Der er mange gode tilbud i løbet af sommeren, det er der ingen tvivl om. Men vi i KFS vil gerne tilbyde en lejr, der er målrettet mod studerende på videregående uddannelser, og det er der også brug for, mener han.

Fritid og forkælelse

På mange af de andre sommerlejre er der et tætpakket program med masser af muligheder for at udfylde både formiddag, eftermiddag og aften. På Studenterkonferencen er der kun møde morgen og aften, og ellers mulighed for at slappe af og deltage i diverse sociale aktiviteter.
– Studerende på videregående uddannelser har ofte en meget hektisk hverdag med studier og job. På Studenterkonferencen giver vi dem en mulighed for at slappe af og hvile ud, fortæller Martin og fortsætter:
– Hos os bor alle deltagerne på to- eller tre-mands-værelser i stedet for telte eller campingvogne, og de får god mad hver dag. Ud over det får de kvalitetsundervisning og masser af mulighed for at netværke med andre studerende fra hele landet, siger han.

Martin Krak er studentersekretær i KFS og lejrchef på årets Studenterkonference.
Fader-hvor?

Hovedtemaet for årets Studenterkonference er som nævnt Fadervor. Dette emne vil blive angrebet fra flere forskellige vinkler af lejrens formiddagstaler Gerald L. Bray. Han er professor i teologi, præst i den anglikanske kirke og har en doktorgrad i litteratur. Han har undervist på universiteter både i England og USA og har skrevet en lang række bøger og bibelkommentarer, deriblandt en bog, der netop handler om Fadervor.
Martin Krak synes, at temaet om Fader-hvor er både spændende og aktuelt:
– Vi kender jo alle bønnen, men jeg synes også, at Fadervor kan være symptomatisk for vores bønsliv. Nogle gange bliver det lidt for meget rutiner og remser. Det vil Bray tale om, og så vil han selvfølgelig også undervise om alle de gode temaer, der er i Fadervor, fortæller Martin.

Tema om tro

Mens formiddagsmøderne fokuserer på Fadervor, er aftensamlingerne dedikeret til undertemaet Tro. Dette evigt aktuelle tema vil blive vendt og drejet i lejrens to danske talere, Conni Kappelgaard og Børge Haahr Andersens kyndige hænder.

Studerende mødes fra hele landet

De sidste par år har deltagertallet ligget omkring de 100, og Martin Krak forventer at se den samme tilslutning i år. Deltagerne kommer fra hele landet, selvom de store uddannelsesbyer Århus, Aalborg, Odense og København selvfølgelig er bedst repræsenteret. Studerende på alle videregående uddannelser er velkomne, og der plejer at være alt fra ingeniør- til sygepleje-studerende med på lejren.
– Studenterkonferencen er et rigtig godt sted at skabe nye kontakter. Vi har en hel del gengangere, som bliver ved med at komme tilbage for at være sammen med folk, de kender fra tidligere år, fortæller Martin.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stor tilfredshed

Langt de fleste deltagere er mellem 20 og 30 år, og kønsfordelingen er næsten 50-50, selvom Martin må indrømme, at der nok er lidt flere piger end drenge. Men fælles for både piger og drenge er, at de er meget glade for at komme på KFS’s Studenterkonference.
– De fleste jeg hørt fra, har været godt tilfredse med lejren. De pointerer især den gode undervisning, og at der er meget fritid med god mulighed for at slappe af. Og så nyder de selvfølgelig at blive forkælet, slutter Martin.