Sprituel keltisk pilgrimsmusik

Må din vej gå dig i møde er en cd med musik fra den keltiske tradition – altså musik inspireret af den gamle keltiske musik og ikke den nye New Age-influerede.Som det vel måtte forventes, er det behagelig musik at lytte til – med melodier, der rimelig hurtigt fænger uden at blive trivielle, og som veksler mellem opstemte og dansende sange, der kan få en til at handle, og roligere numre, der stemmer til eftertanke. Akkompagnementet leveres langt overvejende af strengeinstrumenter (mandolin, banjo og guitar), men undervejs høres også en klarinet. Flere af melodierne er skotske folkemelodier; og på 10 af cd’ens 15 numre står navnet John L. Bell, manden, der mere end nogen anden har været drivkraften i musiklivet på den skotske ø Iona.
Øen er blevet kendt på grund af det arbejde, der her gøres for den keltiske spiritualitet gennem Iona Community – et fællesskab med en kirkelig praksis præget af poetiske bønner, sange og liturgier, som på en særlig måde kan tale til moderne mennesker i en splittet verden.
Herom kan man læse i en bog med samme titel. Bogen introducerer den keltiske spiritualitet og indeholder derudover sange med noder og liturgiske tekster. I bogen bruges nogle formuleringer, som kommer mistænkelig tæt på New Age-sprogbrug, men ellers er tanken om naturen som et pilgrimsmål værd at tage med sig i en fortravlet hverdag.
Alt i alt en fin udgivelse, som nok ved mådeholden brug kan blive til glæde.
NJV

Må din vej gå dig i møde
Bog red. af Torsten
Borbye Nielsen
148 sider • 168 kr.
Cd indsp. af
”Vindens Vej”
47 min. • 150 kr.
Bog og cd udg. af
Kirkefondet i
samarbejde med
”I Mesterens Lys”