25 år med genbrug i Mission Afrika

Mission Afrika – som tidligere hed Sudanmissionen – holder årsmøde i weekenden i Haderslev, hvorfra der også udsendes nye missionærer.Når Mission Afrika i weekenden d. 29.-30. august holder årsmøde i Haderslev Idrætscenter, fejrer man også Mission Afrika Genbrugs-butikkerne, som sidste år skaffede 8 mio. kr. ud af missionens 18 mio.

Genbrugsarbejdet skaffer en stigende del af indtægterne til Mission Afrikas arbejde. Ca. 2000 frivillige er engageret i 80 butikker ud over landet. Også på landsmødet er de synlige.

– Der er stor grund til at takke de mange mennesker, som gennem årene har slidt med genbrugsarbejdet, og de mere end 2.000 nuværende frivillige medarbejdere, som sørger for, at vores 80 butikker har åbent næsten dagligt, siger Kristian R. Skovmose, der er generalsekretær i Mission Afrika.

Er de noget værd?

På årsmødet bliver genbrugs-jubilæet markeret lørdag morgen med generalforsamling i Mission Afrika Genbrug, og om aftenen er der festaften med forskellige indslag.
Her vil ledelseskonsulent Bent Jacobsen bl.a. holde et indlæg med titlen: Er de noget værd?
– Det handler blandt andet om de frivillige medarbejdere, som for os er rigtig meget værd. Vi kunne ikke have gennemført de mange projekter i Afrika, hvis ikke så mange mennesker havde været engageret herhjemme, forklarer Kristian R. Skovmose.

Minister på besøg

Temaet for årsmødet er ’Vort daglige brød’, og begge dage belyses emnet gennem forskellige foredrag og workshops. Blandt andre kommer tidligere fødevareminister Hans Christian Schmidt og taler søndag over emnet: Vort daglige brød – i internationalt perspektiv.
Søndag på repræsentantskabsmødet holder pastor Ruth Jeppesen sin sidste formandsberetning, idet hun trækker sig efter seks år i bestyrelsen, heraf fem år som formand.

Internationalt præg

Flere hundrede missionsinteresserede deltager normalt i missionsselskabets årsmøder, som hvert andet år strækker sig over to dage. Her stemmes der ved repræsentantskabsmødet.

Ved årsmødet deltager også gæster fra samarbejdskirkerne i Afrika. Det bliver pastor Penuel Dalatu og koordinator Dick Mbodwam fra Kristi Lutherske Kirke i Nigeria.
Årsmødet afsluttes med en afrikansk inspireret gudstjeneste søndag i Haderslev Domkirke kl. 14.45, hvor også nye medarbejdere til Nigeria vil blive udsendt. Det drejer sig om Mette og Alex Bjergbæk Klausen, som skal undervise på et præsteseminarium, og Tine Haugaard Pedersen, som skal være på handicapskolen REMI.
Mission Afrika (det tidligere Sudanmissionen) har de seneste årtier haft markant færre udsendte missionærer end tidligere, men nu er der igen udsendelser på programmet.
– Vi er specielt glade for, at vi på årsmødet kan sende medarbejdere af sted til vores samarbejdspartnere. De, der tager af sted, har brug for opbakning, og det vil de mærke på en særlig måde ved denne begivenhed, hvor hele organisationens bagland er samlet, siger Kristian R. Skovmose.
Henri.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fakta:
Mission Afrika er et folkekirkeligt missionsselskab, der arbejder i Afrika, Mellemøsten og Danmark.
Mission Afrika støtter en bred vifte af kirkelige og sociale projekter inden for sundhed, undervisning, gadebørn, kapacitetsopbygning, freds- og forsoningskurser, plantageopbygning og radio/tv-udsendelser.