Rustvogn til Afrika

Bedemand M/K i Silkeborg betænker afrikanske børn med sin rustvogn, som også kan bruges som ambulance
i Rwanda.- Det har altid ligget mig på sinde, at når min rustvogn skulle udskiftes, så skulle den gives som gave til et land, der har brug for den, fortæller Dorthea Nedergaard, som ejer begravelsesforretningen i Vestergade 37 i Silkeborg.

Bedemand Dorthea Nedergaard (th) overdrog rustvognen til Prince Atupenda Kalisa. – Nu skal jeg hjem og tage kørekort, siger den taknemlige modtager i bilen.

– På forunderlig måde blev det lagt mig på sinde at rustvognen skulle gives til Prince Atupendas arbejde Little Children on Earth.
Nu håber vi, at andre vil hjælpe med at betale for transporten til Afrika, siger Dorthea Nedergaard, som gerne formidler kontakten.

Prince Atupenda Kalisa fik sin uddannelse i Ethiopien betalt af danske sponsorer. Her er han som nybagt teolog fra Mekane Yesu Seminary i Addis Ababa, Ethiopien.

Den 18. januar i år blev Prince Atupenda Kalisa indviet til præst i Den Lutherske Kirke i Rwanda i domkirken i Kigali, som er landets hovedstad.
Igennem de 4 foregående år, hvor han studerede teologi på Mekane Yesu Seminary i Addis Ababa i Ethiopien, er han blevet støttet af sponsorer.
Og aftalen var, at han efter studierne skulle mødes med sine sponsorer i Danmark.
Under sit besøg fik han så også foræret en rustvogn…!
På møder rundt om i landet fortalte han om sin hjælpeorganisation, som hedder Little Children on Earth. Den arbejder nu i 7 lande og formidler støtte direkte fra menneske til menneske på tværs af landegrænser, etniske og kulturelle skel, og uden fordyrende led.
Arbejdet består bl.a. i at hjælpe gadebørn og familier, som opretholdes af de største i børneflokken, fordi forældrene blev dræbt under folkemordet i Rwanda, eller er døde af AIDS.
Man hjælper rent praktisk med høns og geder, byggematerialer, transport, studiestøtte, skoleuniformer osv.
Rustvognen skal således også bruges som ambulance.
Henri.