Ulla skaffer pusterum

– Det er godt for den mentale helse at blive stille og lytte indad, siger sygeplejerske Ulla Mester, der står bag en retræte.Alle har brug for et åndeligt pusterum for at ånde ind og lytte til sig selv og Gud.

Ulla Mester

Det siger Ulla Mester fra Allinge på Bornholm. Ulla er hjemmesygeplejerske i Døgnplejen Bornholm og ”pisker rundt på landevejene og ind og ud ad folks huse”, som hun siger.
Netop derfor har hun selv brug for at trække sig tilbage. Og derfor inviterer hun med sin mand John til retræte den 1. – 4. oktober i samarbejde med Anke og Leif Munk fra Munksgården på det sydlige Bornholm.
– Det er vigtigt for menneskets mentale helse at blive stille og turde tage fat på livets eksistentielle spørgsmål, siger Ulla Mester.
Og det er retræte et godt redskab til. Retræte betyder jo at trække sig tilbage fra alle aktiviteterne i den hektiske hverdag. At søge den ydre stilhed for at finde den indre stilhed.
– Alle kan have brug for at genoplade batterierne, ånde ind og lytte – både indad og opad. At høre sig selv og Gud, siger hun.
Ulla Mester er født på Bornholm og har boet det meste af sit liv i Sverige. Her var hun bl.a. prædikant i den svenske pinsevækkelse, inden hun tog en læreruddannelse og virkede som skolelærer og talepædagog i mange år.
Men midt i livet fik hun lyst til nye udfordringer, så hun flyttede tilbage til Bornholm, hvor hun i 1996 afsluttede en sygeplejeuddannelse.
– Jeg samler på uddannelser, smiler hun.

Jesuskonsulenter

Det var også på Bornholm, hun mødte John, der var enkemand.
Sammen kalder de sig nu ”Jesuskonsulenterne”:
– En dag fik vi besøg af en dame, som ønskede at høre om vores tro. Vi fortalte om vores liv, og hvad Jesus betød for vores dagligdag. Pludselig udbrød hun: ”Er I sådan en slags Jesuskonsulenter?” Efter en befriende latter, svarede vi bekræftende: Ja, vi er kristne, som ønsker at “lytte” og dele vores egne erfaringer.
Det var starten på et en rådgivningstjeneste over internettet. ”Jesuskonsulenterne” åbnede et websted i 2003. Og nu starter Ulla så retræter, som gerne må fortsætte i menigheds-regi.
Men hvorfor lige retræte?
– Jeg er meget optaget af balance, fortæller hun. – Der må være balance mellem arbejde og hvile, og hvilen kommer først.

En hviledag med Gud

– Det første, der skete, efter Gud havde skabt verden var: Hvile! Det første Adam og Eva gjorde, efter de var blevet skabt, var, at de tog en hviledag sammen med Gud!
Den samme rækkefølge finder vi i Salme 23. Efter kong David har konstateret ”Herren er min hyrde” og ”mig skal intet fattes” kommer ”Til hvilens vande leder han mig”, og først derefter læser vi, at Gud fører ham ad rette veje for sit navns skyld. Først da kommer vejledningen, engagementet…
Hvilen er det primære, fastslår Ulla Mester. I den moderne kalender kommer weekenden til sidst.
– Men den burde egentlig hedde weekstart. Søndag var jo oprindelig den første dag i ugen, siger hun.
Det er dog aldrig for sent at vende om og tage tingene i den rigtige rækkefølge. En retræte kan være en god begyndelse.
– Alle snakker om den fred og ro, der er på Bornholm. Nu kan man komme og opleve den, også indvendig, slutter Ulla Mester.
Man skal være hurtigt ude med tilmeldingerne. For der er kun plads til 12-14 deltagere, for at alle kan få enkeltværelser.
Svend Løbner