Europamester på besøg hos FC Udfordringen

For at bryde rutinerne og få strukket nogle af de stive ben godt igennem, havde Exercitus F.C. i denne uge besøg af en Europa-, dansk og norsk mester i rytmisk gymnastik – og resultaterne udeblev ikke.

Lene Stenning, der er dansk, norsk og Europa-mester i rytmisk gymnastik, bearbejdede spillerne i FC Udfordringen – og resultaterne udeblev da heller ikke.
Der blev jamret, skreget og grinet da Lene Stenning var på besøg til torsdagstræningen.

Der blev jamret, skreget og grinet da Lene Stenning var på besøg til torsdagstræningen. Efter et hårdt program, der havde budt på to sejre og et nederlag, var det tid til at bearbejde ømme ben blandt de mange trætte spillere. Derfor var Lene inviteret til at arbejde lidt med de stive fodboldben.
Inden det kom så vidt, satte hun dog lige alle de store drengespillere på plads med en serie armbøjninger og styrketræning, som fik fodboldspillerne til at ligne grønskollinger. Der var heller ikke så meget ynde over dem, da de skulle i gang med dagens strækprogram, men selv om det gjorde ondt – gjorde det også godt, og de friske ben gav da også resultater med det samme.

Angriber i forsvaret gav sejr

Søndag spillede klubbens 1. hold i serie 3, topkamp mod Nyhavn. Exercitus havde sidste år forhindret Nyhavn i at rykke op, så de havde noget at revanchere. Exercitus så heller ikke særlig stærke ud på papiret. Pga. skader og afbud var der kun tre normale forsvarspillere til rådighed. Derfor måtte anfører Martin Krammer rykke ned på højre back pladsen. Det gjorde den normale angriber så godt, at han endte med at blive dagens spiller.
Om det var Lenes kærlige behandling, der gjorde udslaget, vides ikke, men de rød/blå-stribede spillere kom godt ind i topkampen, og modsat alle andre kampe i år kom de enda foran. Tobias Ambs-Thomsen rykkede fra sin oppasser i højre side og lagde bolden skråt tilbage til Claus Christensen. Han kiksede sin afslutning, men heldigvis for ham blev det til en perfekt aflevering til David Zimmermann, der let kunne skubbe bolden over stregen med hoften. Samme David Zimmermann var på spil igen lidt senere, da han blev nedlagt i det kriminelle felt af målmanden. Dommeren dømte straffe, og Tobias Ambs-Thomsen scorede sikkert. Inden pausefløjtet havde David Zimmermann også gjort det til 3-0 på et flot hovedstød efter et hjørnespark fra Thomas Rosenberg. Det var Davids sjette mål i fire kampe, en ganske flot statistik.

En super dag

Så var den kamp reelt lukket, og da de to midtbaneslidere Niels Møller og Joachim Skov havde en super dag, fik Nyhavn ikke mange chancer. De scorede dog en enkelt gang, men på det tidspunkt havde Claus Christensen for længst øget til 4-0. En sikker sejr over topholdet, og nu ligger Exercitus F.C. selv rigtig godt til i tabellen.

Kaleb igen, igen

På serie 5-holdet havde man også friske ben, og specielt Kaleb Knutzen er ved at smadre alle scoringrekorder i rækken. I forrige kamp scorede han syv af Exercitus’ otte mål, og i tirsdagens kamp scorede han fire ud af fem. Derved skød han serie 5-holdet op på en flot andenplads i rækken. Mon ikke træner Kenneth Dahl Jakobsen håber på, at hans guldfugl ikke bliver taget op på 1. holdet?
Selv om syvmands-holdet og pigerne desværre tabte deres kampe, har alle dog følt sig væsentlig bedre tilpas i deres bentøj end længe, så mon ikke det bare er et spørgsmål om tid, før Lene skal ud og trække i de stive ben igen.
Samuel

Exercitus blev til FC Udfordringen

Læserne får nu deres egen fodboldklub i København – og en årlig Udfordringen Cup!
Fodboldklubben Exercitus FC (For Christ) i København har på en ekstra-ordinær generalforsamling torsdag d. 3. 9. besluttet at skrifte navn til FC Udfordringen.
Det fulde navn bliver Exercitus For Christ Udfordringen.
Samtidig med navneskiftet bliver avisen Udfordringen sponsor for klubben, og der vil stå FC Udfordringen på ryggen af spillernes trøjer. Forside-pladsen er således stadig ledig til en anden sponsor, som ønsker at bakke det fælles kristne hold op. Klubben har fire hold og vil nu også arrangere en årlig Udfordringen Cup for andre hold. Klubben, der er kendt for sit gode fællesskab, har stadig hjemmesiden exercitus.dk.
Henri.