Fresh, fri og – frelst!

– Det er temaet for Event ’09, som er Indre Missions Ungdoms årlige
landsarrangement for teenagere, der i år holdes den 2.-4. oktober i Vejen Idrætscenter.Lejrens tema spiller på, at man kan være både fresh, fri og frelst på mange måder. Moderigtigt tøj og selvsikker væremåde kan måske få én til at virke fresh og fri på overfladen. Men på Event ’09 vil man forsøge at gøre det klart for de forventede 600 deltagere, at det er Gud, der kan gøre os freshe og frie der, hvor det virkeligt tæller – indeni.Dette vil blandt andet ske gennem fire hovedmøder, hvor de første tre tager fat i henholdsvis udtrykkene fresh, fri og frelst. Det sidste møde søndag, der også fungerer som gudstjeneste, vil være en sammenfatning og opfordring til at tage imod alle disse tre ting og følge Jesus.
Til møderne vil budskabet bliver formidlet igennem både tale, drama, video og sang – og med et fokus på at gøre temaet nærværende for de deltagende teenagere.

Anderledes fællesskab i små grupper

Udover møderne skal deltagerne flere gange i løbet af weekenden mødes i smågrupper på 8-10 mand. Alle smågrupperne vil have en gruppeleder, der er lidt ældre en de øvrige deltagere. I smågrupperne kan de unge diskutere indholdet af møderne og de andre programpunkter, men også de ting, der måtte røre sig i deltagernes eget liv og tro. Konceptet med de små grupper er et forsøg fra ledelsens side på at give deltagerne mulighed for at opleve en anden slags fællesskab end til de store møder. Ud over det er håbet, at de små grupper vil give bedre plads til den enkelte deltager.

Musik og kreativitet

I løbet af weekenden bliver der også mulighed for at prøve kræfter med forskellige workshops, blandt andet kor, dans, graffiti, tøjsyning og forskellige slags sport.
På musiksiden er der deltagelse af tre danske bands. The Dawn, der giver koncert lørdag aften, er blevet kendt for at levere en fed omgang rock og et energisk sceneshow, der samtidig også får sat godt gang i tilhørerne. Derudover spiller det nye band Keith Finland en mere cafepræget koncert fredag aften, mens Light up Lion vil fungere som stævneband.

Fokus på tro

Arrangørernes mål for Event ’09 er at møde teenagerne på deres egne præmisser og give dem en weekend med fokus på tro, Jesus og et godt fællesskab. Deltagerne skal udfordres til at tænke over deres tro og deres liv, og samtidig skal der skabes en grobund for en masse nye venskaber.
Der er lukket for tilmelding til spisning og overnatning, men alle er velkomne lørdag aften til undervisning, koncert og hygge i Vejen Idrætscenter.
Sidsel