FC Udfordringen: Nr. 1

„Hvem var det, der vandt i dag? – Det var dem fra FC af!” Sejrsråbet gjaldede med fuld kraft ud af omklædningsrummet, efter at FC Udfordringen havde besejret top-konkurrenterne fra FC Sydhavnen. De tre point betød, at FC Udfordringen lige nu rent faktisk ligger nummer 1 i serie 3.

Kaleb Knutzen headede flot bolden i mål til 4-2. Her vinder han igen en hovedstøds-duel. Foto: Jonas Ingebrictsen

Det var et tændt hold fra FC Udfordringen, der gik på banen til dagens lokalbrag mod ‘de hvide’ fra Sydhavnen. I alt for mange kampe var holdet kommet tidligt bagud, og det skulle bare ikke ske igen. I forsvaret var årets spiller fra den forgangne sæson, Michael Tell, tilbage efter en lang skadespause, og sammen med Thomas Larsen og Mickey Nielsen sørgede han for sikkerhed i de bagerste rækker. Det var dog en anden forsvarsspiller, Anders Holm, der stjal de helt store overskifter – men det kommer vi tilbage til senere.

Dødbolde afgørende

Som det tit er tilfældet i tætte kampe, skulle der en dødbold til at åbne op for bylden. Mickey Nielsen fandt med en lang bold David Zimmermann, der rykkede fra sin oppasser og blev nedlagt i feltet – dommeren pegede konsekvent på straffesparkspletten. Som sædvanlig var det Tobias Ambs-Thomsen, der skulle eksekvere, og som sædvanlig gjorde han det sikkert. Så var de kristne foran, og stillingen holdt til pausen.
En målfattig første halvleg blev afløst af en målrig anden halvleg. Der var ikke gået mere end ti minutter, før tilskuerne kunne juble og klappe i hænderne. Som så mange gange i denne sæson var det David Zimmermann, der stod for målet, og som så mange gange før var det Joachim Skov, der stod for oplægget. I dette tilfælde fandt hans smukke hjørnespark David i en helt fri position, hvorfra han hårdt headede bolden i mål med pandebrasken.
Efter 2-0 målet begyndte Sydhavnen at presse mere på, og de fik også reduceret, da deres bedste spiller og anfører smart snød tre spillere og med et kort aftræk passerede Frederik Mortensen i målet.

Årets flotteste mål?

Der skulle dog ikke gå mere end et enkelt angreb, før Udfordringen svarede igen. Anders Holm byggede et mønsterangreb op, som Niels Møller og Jens Jørgensen byggede videre på. David Zimmermann fik bolden inde på midten og fandt flot Claus Christensen inde på midten. Denne svigtede ikke, men brugte sit gyldne venstreben til at sætte bolden ind uden for målmandens rækkevidde. Et fantastisk angreb, hvor kombinationerne bare flød, og der ikke var en modstander, der rørte bolden i 8-10 afleveringer.
Sejren var dog ikke mere sikker, end at det lykkedes Sydhavnen at svare igen nok en gang. Godt nok brugte deres angriber hånden til at få bolden forbi forsvaret, men det så dommerene ikke, og så stod der 3-2.

Dødbolde afgørende igen

Men efter en dødbold kom forløsningen. Joachim Skov tog et hurtigt frispark fra højre side af banen. Sydhavnen nåede ikke at dække ordentligt op, og så kom Kaleb Knutzen ellers flyvende igennem luften og lagde al sin kraft bag et vandretliggende hovedstød, der nok ville have taget målmanden med ind i nettet, hvis han havde stået i vejen. Det gjorde han dog ikke, og så var den kamp afgjort.
Men når nu dagen havde budt på så flotte mål, så ville føromtalte Anders Holm også være med i legen. Efter et hjørnespark blev bolden headed væk uden for feltet. Desværre for Sydhavnen dumpede bolden ned foran Anders. Han betænkte sig ikke, men flugtede bolden ind under overliggeren – en helt igennem fantastisk detalje, og et helt igennem flot mål, der kronede en helt igennem flot kamp.
Da CSC og Politiet spillede 1-1 i dagens kamp, betyder det nu, at FC Udfordringen faktisk topper rækken.