Sønner i elitetropperne

Det er hårdest for forældre, når sønnerne rydder miner…Richard Oestermanns to sønner har begge oplevet krigens gru som soldater i elitetropperne.Sønnen Ariel var blandt de første, der rykkede ind i Sydlibanon under Israels krig imod Hizbollah. Tre militærvogne kørte i række, da en syrisk angrebshelikopter angreb.
Den første vogn blev ramt, og alle døde, den næste brød i brand, og Ariel – som var fører af den tredje vogn – måtte bagefter samle sine kammerater op i stumper i plastikposer.
Det lider han stadig under.
– Mange israelere lider af traumer efter den slags, fortæller faderen, som bekræfter, at det især er hårdt for forældrene, når ens børn som fortropper skal rydde miner…

Faldskærm svigtede

Den anden søn, Michael, er faldskærmssoldat og har været med i den farligste 1. bølge ved angrebene.
Engang så han, at en kammerats faldskærm ikke ville folde sig ud. Han undlod derfor at folde sin egen ud og ”dykkede” i stedet ned og greb den anden, så de begge kunne lande med Michaels faldskærm og en reservefaldskærm. Med denne heltegerning redede han sin kammerat fra den visse død.
Henri.