Voksende kirke indvier nye lokaler

Viborg Internationale Pinsekirke inviterer til Åbent Hus i kirke til 400 personer den 5. september.Viborg Internationale Pinsekirke er vokset fra en håndfuld medlemmer til 170. Derfor indvier man nu en helt ny kirkebygning på Klokkestøbervej med 400 siddepladser.

Ruben Højer er præst i den ekspanderende pinsekirke.

Den gamle kirkebygning bruges til café med plads til 100 spisende gæster.
Den nye 640 m2 kirkebygning indvies med manér den 5. september. Først bliver gæsterne vist rundt, og i cafeen serveres kaffe og brød, mens der bliver vist en præsentation af kirkens aktiviteter på storskærm. Der vil være aktiviteter for børn i børnekirken.
Derefter vil kirkens præst, Ruben Moore Højer, og musikleder Michel Berg guide tilhørerne gennem et program i kirkesalen med bl.a. levende musik, drama og en video om kirkens historie.
Verdenskendt kunstner
Her vil også et 3×3 meter stort maleri af Sergei Sviatchenko blive afsløret. Kunstneren vil selv være til stede og fortælle om sin kunst. Sergei Sviatchenko kommer fra Ukraine, bor i Danmark og har udstillinger flere steder i verden. Han har bl.a. lavet store udsmykninger for Nokia, Jyske Bank og Grundfos.
Den ny kirkesal har kostet seks millioner kroner. De 1,8 millioner har kirkens medlemmer allerede indsamlet. Alt udstyr og inventar er nyindkøbt i løbet af de sidste 2 år, hver gang kirken havde penge til overs.
/sl

Pionerpris til Viborgpræster

Mariager Højskoles årlige Pionerpris gik i år til præsteparret Inger og Ruben Højer fra Viborg Internationale Pinsekirke.
Prisen er på 10.000 kroner og gives for bemærkelsesværdigt pionerarbejde og mod til at udføre en banebrydende indsats, som kan være et eksempel for andre.
– Vi har givet prisen til Inger og Ruben Højer, fordi de forlod deres gode, faste arbejde i Hjørring og tog to år på bibelskole uden økonomisk sikkerhedsnet. Derefter kom de til Pinsekirken i Viborg, hvor de levede af deres opsparede pensionspenge, siger forstander for Mariager Højskole, Kent Jakobsen.
Da Inger og Ruben for 11 år siden begyndte i Viborg, kom 25 til gudstjeneste. I dag kommer 170 personer i kirken.