Gudefri zone

Jeg bor i en tæt befolket del af Amager, hvor tusindvis af folk bor ovenpå hinanden. Men kl. 3 om natten – når jeg skriver løs inde i min tidløse bobbel – fascineres jeg af, at jeg ikke kan høre et eneste menneske afgive en hørbar lyd ude fra gaden.Når jeg ved 4-tiden går en tur på Amagerbrogade, føles det som om jeg ejer hele verden. Det mennesketomme gaderum vidner om, at jeg ikke behøver kommunikere med nogen eller stå til ansvar overfor nogen – hverken Gud eller dem jeg elsker. Hvilken befrielse. Den ultimative frihed er at være sammen med sig selv – og nyde det. En snak med mig selv i ærlighedens fredfyldte morgenlys.

Alligevel mærker jeg, at jeg ikke ejer mig selv. En stærkere kraft tager fat i mig, slynger mig nådesløst rundt, og jeg skriver slavisk til den lyse morgen. Min indre arbejdsgiver har ingen sans for tid og sted. Jeg lider og finder smertedæmpende midler i medicin og mad, men intet lindrer. Kun lydighed hjælper.
Kun når jeg nedskriver disse mareridt af følelser, tanker og idéer – sort på hvidt, godt på ondt – befries jeg i mikroskopiske øjeblikke af en indre fred. Jeg er fanget i en kamp mellem det gode og det onde, og mit krigsvåben er at skrive. Jeg skriver for at opnå den indre katarsis og befri mig selv for mine ’indre dæmoner’, der plager mig om at dokumentere mine følelser. Som forfatter er jeg en anonym slave med den vage belønning at få midlertidig indre fred.

Skrivning er min gudefri zone, hvor Gud ikke eksisterer og ikke kan blande sig i min moral eller mine holdninger. Alligevel taler jeg med ham om det. Jeg taler med Gud – blandt andet – gennem blasfemi og vrede. Og det virker.
Alligevel er dele af mine tekster muligvis en hvisken af Guds stemme, når jeg så ufiltreret og ucensureret skriver løs i en uvis rækkefølge. Måske er Guds stemme ligeså ubeskrivelig og uhåndterlig som Kærligheden. Og hvis jeg ikke nedskrev linierne, kunne Guds ansigt ikke tage form via bogstavernes placering, mellemrummenes tomme fylde og dermed digte hele tekstsiden til et malerisk, levende udseende.

Min gudefri zone… findes ikke.