Håb til 500 studerende

Så mange deltog i KFS’ efterårslejr, Discipeltræf i Skanderborg, der havde temaet håb, og det er hele ti procent flere deltagere end sidste år.Der var trængsel om stolene, når alle deltagerne på KFS’ efterårslejr stimlede sammen til formiddags- og aftenmøderne på Skanderborg Gymnasium den 10.-14. oktober.

En af Discipeltræfs mange aktiviteter var tirsdagens sponsorløb, hvor KFS-grupperne blandt andet kunne dyste i at lave guirlander. I alt blev der indsamlet 28.000 kroner til KFS.

Indimellem var der faktisk ligefrem brug for at stille et par ekstra stole frem. 500 unge i gymnasiealderen valgte nemlig at bruge fem dage af deres efterårsferie på at tage på Discipeltræf.
Det er ti procent flere end sidste år, og det vækker glæde hos lejrchef Øjvind Hansen.
– Overordnet er vi meget tilfredse med lejren. Det er selvfølgelig dejligt, der er så mange deltagere, og samtidig synes jeg, særligt forkyndelsen var værd at fremhæve.

Forkyndelse og praksis

Der var en rød tråd igennem møderne, og de unge fik muligheden for at få en masse med sig hjem, siger lejrchef Øjvind Hansen.
Årets tema var ”håb”, som blev omtalt fra talerstolen og gennem en række forskellige seminarer.
Deltagerne kunne fx høre om håbet for forfulgte kristne eller om abortproblematikken ud fra overskriften ”Håb for de ufødte?”.
Der var også andre seminarer om trosforsvar, nådegaver og evangelisation.
Sidstnævnte seminar blev tirsdag omdannet til praktisk øvelse, da deltagerne gik en tur på gaden i Skanderborg og inviterede på kakao og en snak om tro.

Heavy Metal Håb

Desuden bød Discipeltræf for første gang på besøg af den amerikanske heavy metal-præst Pastor Bob, der fortalte om sit arbejde og håbet blandt hjemløse i USA.
– Jeg tror, rigtig mange deltagere fik noget ud af mødet med Pastor Bob. Det var tydeligt, at han ikke kun formidlede kundskab, men levede liv og tro, fortæller Øjvind Hansen.
Discipeltræf blev gennemført med hjælp fra cirka 50 frivillige i form af et helt nyt band, køkkenfolk, en lejrkomité og teknikere.
– Både deltagere og frivillige var med til at få hele lejren til at klappe. Det var dejligt at være med på holdet og opleve, at så mange deltagere har fået mulighed for at få noget med sig hjem, slutter Øjvind Hansen.

19-årige Johanne Ettrup er fra Århus og har sammen med 19-årige Louise Korsholm fra Skive været på Discipeltræf.

Hvorfor er I på Discipeltræf?
Johanne: Det plejer at være fedt, og så skulle jeg selvfølgelig af sted igen i år. Jeg synes, her er en megagod forkyndelse og plads til alle.
Louise: Her er et fedt fællesskab med andre unge mennesker, som man har en masse til fælles med.
Og der er mulighed for at snakke med folk om alt muligt… hvad man nu har brug for at snakke om, eller hvis man har nogen problemer.

Hvad er det bedste ved Discipeltræf?
Louise: Overordnet er det, at man kommer så tæt på sig selv og sit forhold til Gud. Vi lærer en masse på få dage.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvad er det værste ved Discipeltræf?
Johanne: At det er så kort tid, vi er her! Der er ikke så meget tid til at tænke over alle indtrykkene. Faktisk måtte lejren godt vare hele ugen.
Louise: Eller måske kunne man holde flere KFS-lejre? Det er ærgerligt, der kun er to store lejre om året.