Konference gi’r kirkeledere håb

Willow Creek inspirerer lokale kirker, fortæller danske præster og missionærer. Næste konference er den 30.-31. oktober.Willow Creeks Global Leadership Summit den 30. – 31. oktober vil uden tvivl give danske kirkeledere redskaber og rygstød i arbejdet.Det har nemlig kendetegnet den årlige lederkonference siden starten i 2001, fortæller præster og missionærer.
– Willow Creek konferencerne har været til utrolig stor inspiration for mig, udtaler Flemming Mølhede, ledende præst i Københavns Vine-yard.
– Man bliver smittet af Bill Hybels’ passion! fortæller Niels Jørgen Fogh, sognepræst i Lindehøj Kirke, Herlev, om lederen af Willow Creek-kirken i Chicago.
Og især den første konference, Kirke for kirkefremmede, blev skelsættende:
– Den fornyede mig med en nød for at nå de kirkefremmede. Den talte virkelig til hjertet, fortæller Fogh.

Jesus-glæde

Indremissionær i Jyderup Egild Kildeholm Jensen er enig:
– Jeg blev fornyet i troen, og det sang indeni mig. Jeg fik en slags Jesus-glæde.
Han blev også fornyet i kaldet, fortæller han:
– Jeg havde været missionær et sted i otte år og havde belavet mig på at flytte, da jeg oplevede Gud kalde mig til at blive tre år mere. Det var meget konkret. Konferencen satte en masse ting i gang.
Og det er netop, hvad flere kirkeledere pointerer, uanset om de har folkekirke- eller frikirkebaggrund:
– Konferencerne har bragt nyt håb til vores lokale kirke, fortæller Flemming Mølhede fra Københavns Vineyard.
– Samtidig har konferencerne formået at samle folk på tværs af kirkeskel.

Kirken kan gøre en forskel

– Men mest af alt har Willow Creek bragt håb om, at kirken kan gøre en forskel i lokalsamfundet. Det kan betale sig at plante nye kirker, og Gud lader dem vokse, selv om vi lever i en individualiseret tid, pointerer Flemming Mølhede.
Global Leadership Summit holdes næste gang i Københavns Kulturcenter på Nørrebro den 30. og 31. oktober. Konferencen formidles via satellit og dvd til 120.000 kirkeledere i 134 byer og 55 lande over hele verden.
Sidste tilmelding er den 21. oktober på hjemmesiden willowcreek.dk.