Kristen science fiction-thriller

Anja Adjohs roman Jaget tager læseren med på en farefuld rejse ind i fremtiden. En fremtid hvor religion og videnskab står i meget stærke kontraster over for hinanden, og hvor det er strengt forbudt og dermed ensbetydende med den visse død at være kristen.Den kristne genforsker Nathan Peters er inkarneret modstander af tanken om, at videnskaben er i stand til at fremavle levedygtige hybrid kloner, altså kloner der ligner mennesker.
Dr. Joseph Pryburne er i stand til at fremavle kloner, og Peters saboterer de videnskabelige laboratorier fra tid til anden, men fanges til sidst i et af sine forsøg på at tilintetgøre data og andet vigtigt materiale i arbejdet med fremavl af de levedygtige hybrider. Det betyder kort sagt, at både hans kone, som han kun har været gift med i ganske kort tid, og deres ufødte barn nu bliver jagtet nådesløst. Barnet er af Gud blevet udvalgt til at være menneskehedens lys i mørket. Dette skete under et møde, som de kristne på trods af forbud var i stand til at holde.
Bogen skildrer fint gennem personskildringerne, at trods stilling, rang og personlighed er der konsekvens er – uanset hvilken, og ved hvis side man er på. Vi møder tortur, afstraffelse og nedbrydning af menneskers personlighed og strategier for overlevelse.
Genren er i kategorien kristen science fiction-roman. Sproget er let, og bogen er handlingsmættet fra første side. Der er skitseret mange dilemmaer gennem hele romanen, og det kan i høj grad udfordre læseren. Budskabet gennem bogen er helt klart: Mennesket kommer ikke godt fra at ophøje sig selv til skaber. Bogen henvender sig til en bred aldersgruppe. Dog skal læseren være klar over, at det er kristen fiktion. Fiktion kan være med til at vise Guds storhed, og fiktionen har ligeledes en mulighed for at medvirke til ændring i menneskers liv, idet fiktionen sætter Gud i en forståelse, der for nogle mennesker kommer til at betyde, at de bedre kommer til at forstå sammenhænge.
Ulla Schødt

Anja Adjoh: Jaget
216 sider • 250 kr.
Forlaget Nathaphi