Sandhed til at leve

Loren Cunningham gør bl.a. op med relativismen i sin nye bog, The Book That Transforms Nations:Loren Cunningham
Grundlægger af Ungdom Med Opgave

Den slags tænkning er spredt i hele Vesten. På universiteter underviser professorer i social videnskab, at sandhed er relativ. Denne filosofi vokser i popularitet. Lyder disse påstande bekendte? Det er måske sandt for dig, men det er ikke sandt for mig. Der er intet som absolut sandhed. Alt er relativt. Vi har alle en sandhed, men det er en anderledes sandhed. Hvis det er sådan, hvorfor så overhovedet undervise? Hvorfor skulle vi forsøge at lære? Hvorfor have et universitet?
Ved indgangen til det 21. århundrede var den amerikanske økonomi rystet af skandaler i Enron, WorldCom og andre store selskaber. Flere tusinde mistede alt det, de havde. Pensionerede mennesker måtte tilbage på arbejdsmarkedet, fordi deres pensionsplan var forsvundet.
Hvad var grunden til Enron og Worldcoms fald? Det var ”kreative” regnskaber, så det så ud som om, at disse selskaber tjente flere penge end de gjorde, hvilket fik deres aktiepris til at stige.
Nyhederne chokerede offentligheden. Medierne reagerede som om, det utænkelige var sket. Vi burde have set det komme. En nylig meningsmåling fra Barna Group of Ventura, Californien, viser, at amerikanerne ikke længere tror, at der er noget som moralske absolutter.
Ved en tre-til-en margen (64 procent til 22 procent) siger voksne, at sandheden altid er relativ i forhold til personen og hans eller hendes situation. Denne form for tænkning vil underminere vores samfund på mange måder, herunder vore finansielle institutioner.
Når alt kommer til alt – hvis du ikke tror på uforanderlige principper om rigtigt og forkert, hvad vil så sikre, at dine revisorer og bogholdere er ærlige?

Fra bogen: ”The Book That Transforms Nations” af Loren Cunningham
YWAM Publishing.